Ελλάδα

Νέα αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος -«Να προλάβω να ζήσω τον γιο μου»

Ακόμα ένα αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του έχει επιβληθεί, υπέβαλλε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Λίγα λεπτά πριν, η πρόεδρος της έδρας τον κάλεσε να απολογηθεί για τις μίζες των εξοπλιστικών. Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έκανε λόγο για «συνθήκες ασφαλείας στον Κορυδαλλό οι οποίες είναι πλέον απαράδεκτες» και μέσω του συνήγορου του Ιωάννη Παγορόπουλου ζήτησε , για δεύτερη φορά, για λόγους υγείας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί για «να προλάβει να τον ζήσει το μόλις 9,5 ετών γιο του».

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι είναι παντελώς αθώος, ενώ αρνήθηκε όσα έχουν ειπωθεί εις βάρος του, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκίες από τα εξοπλιστικά.

Επιπροσθέτως, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου,, τόνισε το προχωρημένο της ηλικίας του πελάτη του, αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ζητώντας από το δικαστήριο την αποφυλάκιση του ακόμα και με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Μάλιστα, ο κ. Παγορόπουλος είπε πως υπάρχει ενδεχόμενο να διακυβεύεται και το ουσιαστικό θέμα της ζωής του. «Υπάρχει έντονη ψυχολογική αδυναμία , πλέον, και το κορμί του ακολουθεί αυτή την αδυναμία με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο».

Τζοχατζόπουλος: «Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Είναι αποδεδειγμένες για σας αυτές οι κατηγορίες; Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν με αφορά από όλες τις κατηγορίες που έχουν ειπωθεί! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους,ενώ, αντίθετα υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να πάρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα είχε φύγει κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και ζωή τους».

Προέδρος: Ποιος είναι για σας ο λόγος που πρέπει να αποφυλακιστείτε;

Τσοχατζόπουλος: Ζω κάτω από συνθήκες μειωμένης ασφάλειας!Πρέπει να βγω άμεσα!

Ακης Τσοχατζόπουλος: Σας λέω ότι είμαι παντελώς αθώος.

Πρόεδρος: Προτάσσετε την ασφάλειά σας ή τα θέματα υγείας;

Ακης Τσοχατζόπουλος: Και τα δύο

Συνήγορος: Διαμαρτύρομαι έντονα. Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Πρόεδρος: Εγώ πάω να βοηθήσω και εσείς μου λέτε άλλα…

Ακης Τσοχατζόπουλος: Είναι όλα μαζί συσσωρευτικά.

Να σημειωθεί ότι την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού ζήτησε και ο έτερος συνήγορος του, Λεωνίδας Κότσαλης ενώ παρούσες σήμερα στο Δικαστήριο ήταν η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζόπουλου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top