Πολιτική

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ από Καμμένο! «Ο Καλογρίτσας δεν τα έχει, πού να έχει 50 εκατομμύρια;»

Ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος επανέρχεται στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και επιτίθεται εκ νέου στον Γ. Καλογρίτσα, γιο του κουμπάρου του Χ. Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας πως ο γνωστός εργολάβος δεν έχει τα χρήματα για να πάρει τηλεοπτική άδεια.

«Ο Καλογρίτσας δεν ξέρω αν έχει λεφτά. Δεν πιστεύω ότι έχει λεφτά για να πάρει άδεια στο τέλος», είπε χθες στους Έλληνες ανταποκριτές στο Λονδίνο, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος επιμένει στην άποψή του ότι ο κ. Καλογρίτσας δεν πρέπει να πάρει τηλεοπτική άδεια, κάτι που είχε εκφράσει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο και πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Ήταν στις 24 Αυγούστου όταν ο υπουργός Άμυνας επιτέθηκε δημοσίως κατά του Γ. Καλογρίτσα, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

«Με τα μαύρα λεφτά στα site και τις ψευδείς αναρτήσεις ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι…»

Χθες μάλιστα όπως αναφέρουν τα Νέα, σε υπενθύμιση των Ελλήνων ανταποκριτών ότι ο κ. Καλογρίτσας τελικά ήταν ένας από τους τέσσερις υπερθεματιστές στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Καμμένος απάντησε με νόημα:

«Από ό,τι ξέρω δεν πήρε κανείς άδεια ακόμα. Όλοι οι υπερθεματιστές θα πρέπει να περάσουν τη βάσανο του νόμου για το πόθεν έσχες των χρημάτων. Για το αν προέρχονται από δηλωμένα εισοδήματα και καθαρές πηγές ή όχι. Ο Καλογρίτσας δεν πιστεύω ότι τα έχει. Πού να τα έχει 50 εκατομμύρια»;

Υπογράμμισε μάλιστα ότι εκτός από τα χρήματα υπάρχει και το ζήτημα του ασυμβίβαστου.

«Ένας από τους όρους του διαγωνισμού είναι ότι ο κάτοχος άδειας δεν μπορεί να έχει άλλη δραστηριότητα. Αν λοιπόν κάποιος από τους υπερθεματιστές έχει άλλη δραστηριότητα, όπως είχε ο κ. Καλογρίτσας που μέχρι προχθές ήταν εργολάβος, αντιλαμβάνομαι ότι δε θα του δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσει. Είμαι βέβαιος ότι οι Αρχές θα κάνουν αυτά που προβλέπονται, δηλαδή έλεγχο του πόθεν έσχες για όλο το ποσό το όποιο έχουν προσφέρει και έλεγχο των ασυμβίβαστων που υπάρχουν και προβλέπονται από το νόμο. Αν ο Καλογρίτσας αποδείξει ότι δεν είναι εργολάβος ή ότι το έχει σταματήσει το σπορ, ή αν περάσει τον έλεγχο πόθεν έσχες, τότε καλώς να πάρει την άδεια», είπε ο υπουργός Άμυνας.

Μάλιστα ο Π. Καμμένος δε δίστασε να στρέψει τα βέλη του εναντίον και άλλων υπερθεματιστών, χωρίς να τους κατονομάζει τονίζοντας:

«Αν είχε γίνει έλεγχος πόθεν έσχες πριν από το διαγωνισμό δεν ξέρω αν πολλοί θα μπορούσαν να συμμετέχουν».

Προβλέπει τέλος ότι στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα έχουμε την απόλυτη ανατροπή.

«Αμφιβάλλω ότι θα περάσουν τον έλεγχο του πόθεν έσχες αρκετοί υπερθεματιστές. Όπως αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα μπορέσουν να εκπέμψουν σε high definition σε 90 μέρες και με όλες τις εκπομπές έτοιμες. Είναι αδύνατον. Οπότε θα αναγκαστούν να κάνουν συμπράξεις», είπε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι τελικά θα είναι άλλοι αυτοί που θα πάρουν τηλεοπτική άδεια».

Οι δηλώσεις αυτές του Π. Καμμένου, που εκτός από υπουργός Άμυνας είναι και κυβερνητικός εταίρος, προκαλούν νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση που προσπαθεί να βρει ένα σχέδιο για να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνος –επικοινωνιακά- γι’ αυτήν ο τρόπος που θα ρίξει το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια.

Ερωτήματα μάλιστα προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Καμμένου για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει σε περίπτωση που οι εκτιμήσεις του διαψευστούν και τελικά ο κ. Καλογρίτσας καταφέρει να πάρει τηλεοπτική άδεια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top