Ελλάδα

Νέο επεισόδιο στο #perouka_gate: Η απάντηση του ΑΠΕ για το επίμαχο τηλεγράφημα

Συνέχεια στο «σίριαλ» με το λεγόμενο «perouka gate», όπως έχει… καθιερωθεί πλέον το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, δίνει το ΑΠΕ.

Το ζήτημα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα χθες, από τη δήλωση του ανταποκριτή του ΑΠΕ στις ΗΠΑ, Γιώργου Μηλιώνη, ότι δεν ήταν εκείνος ο συντάκτης του τηλεγραφήματος για τους δύο Ελληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον Νίκο Παππά. Κάτι που προκάλεσε την ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ζητούσε να μάθει ποιος συνέταξε το τηλεγράφημα.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απάντησε το Σάββατο το πρωί, δημοσιεύοντας την αναφορά της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης για το περιστατικό, στην οποία- όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα- στηρίχθηκε το επίμαχο τηλεγράφημα.

«Η αναφορά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που συνοδεύεται και από φωτογραφίες των δύο Ελλήνων δημοσιογράφων, (“με τη θέλησή τους”, μάλιστα, όπως τονίζεται), σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ”στις 17/9, περίπου στις 15:25 αστυνομικοί της ειδικής υπηρεσίας DSS απάντησαν σε κλήση που έλαβαν από την 42η οδό, που βρίσκεται μεταξύ της 2ης και 3ης λεωφόρου, καθώς ειδοποιήθηκαν από την ομάδα ασφαλείας του Έλληνα υπουργού Επικρατείας ότι χρειάζονται βοήθεια. Έπειτα από την άφιξη τους, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην εξακρίβωση των στοιχείων των παρακάτω ατόμων:

Όνομα: Αθανάσιος Δημάδης

Όνομα: Δημήτριος Σουλτογιάννης

(σ.σ: Στην αναφορά καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία τους)

Και τα δύο άτομα έγιναν αντιληπτά να συμπεριφέρονται ύποπτα, καθώς περιφέρονταν σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου. Η ελληνική ομάδα ασφαλείας και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας DS πέρασαν από κοινού στον απέναντι δρόμο, σε μια καφετέρια, όπου διαπιστώθηκε ότι και οι δύο άνδρες φορούσαν περούκες. Οι ερευνητές της μονάδας μυστικών υπηρεσιών του τμήματος της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας τους αστυνομικούς της DS, έφτασαν επίσης έπειτα από κλήση.

Και τα δύο άτομα ισχυρίστηκαν ότι εργάζονταν σε ελληνικούς τηλεοπτικούς και ειδησεογραφικούς σταθμούς, με ανάθεση να καλύψουν δημοσιογραφικά τους Έλληνες υπουργούς στην Νέα Υόρκη. Και οι δύο υποστήριξαν ότι είναι ξένοι ανταποκριτές. Και οι δύο άνδρες ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει τις περούκες από ένα κατάστημα ρούχων που εξειδικεύεται στο ρουχισμό για το Χάλογουιν, ώστε να πλησιάσουν πιο κοντά στην ελληνική αποστολή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς και οι δύο ήταν γνωστές φυσιογνωμίες στην Ελλάδα. Ο Σουλτογιάννης δήλωσε πως η πρόθεση τους ήταν να ”πιάσουν” τον υπουργό Επικρατείας να ψωνίζει στην Νέα Υόρκη, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση οικονομικής κρίσης…

Οι αστυνομικοί της υπηρεσίας προχώρησαν σε προφορικές επιπλήξεις και στον Δημάδη και στον Σουλτογιάννη να αποφύγουν να πλησιάσουν τον Έλληνα υπουργό, είτε άλλο μέλος της ελληνικής αποστολής», αναφέρει το ΑΠΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αναφορά ήταν η πηγή του τηλεγραφήματος από τη Νέα Υόρκη.

«Ως εκ τούτου την οφειλόμενη απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο δεν χρειάζεται να τη δώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφού τη δίνει η αστυνομία της Νέας Υόρκης. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη των τηλεγραφημάτων που δημοσιεύονται στο Πρακτορείο φέρει ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ ΜΠΕ», καταλήγει το σχετικό δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top