Διεθνή

Νορβηγός χεβιμεταλάς εξελέγη χωρίς να θέλει -Είχε ζητήσει να μην τον ψηφίσουν

Ο Γκίλβε Φένρις Νάγκελ δεν είχε καμία όρεξη να ασχοληθεί με την πολιτική. Οι ψηφοφόροι όμως δεν έλαβαν υπόψη την επιθυμία του και τον εξέλεξαν χωρίς να το θέλει.

Ο Fenriz, όπως είναι πιο γνωστός στη Νορβηγία, είναι μέλος του death metal διδύμου Darkthrone, το οποίο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στη χώρα, σύμφωνα με το TIME. Σε τέτοιο βαθμό, που οι ψηφοφόροι της πόλης του τον εξέλεξαν στο δημοτικό συμβούλιο, παρότι εκείνος τους είχε ζητήσει να μην τον ψηφίσουν.

Μιλώντας στο CLRVYNT ο Fenriz εξήγησε ότι αποδέχθηκε την πρόταση να είναι στη λίστα των αναπληρωματικών υποψηφίων για το Κολμποτν, μία μικρή πόλη στα νότια της Νορβηγίας, μερικών χιλιάδων κατοίκων. Το μόνο που έκανε στην προεκλογική του καμπάνια ήταν να δημοσιεύσει στα social media μία φωτογραφία στην οποία κρατούσε αγκαλιά τη γάτα του, με τη λεζάντα «Παρακαλώ, μην με ψηφίσετε».

norbigia.14.9

 

«Ομως ο κόσμος τρελάθηκε. Μετά από τις εκλογές, μου είπαν ότι έγινα αντιπρόσωπος. Δεν χάρηκα πολύ», παραδέχθηκε. Ομως, ο 44χρονος δεν θα κάνει πίσω τώρα. «Οταν σε ψηφίζουν, πρέπει να μείνεις στη θέση για τέσσερα χρόνια. Αλλά είμαι συνηθισμένος με τέτοιες μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις», δήλωσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top