Διεθνή

Νοθεία στις εκλογές στη Ρωσία: Υπεύθυνη σε εκλογικό κέντρο βάζει ψηφοδέλτια μέσα σε κάλπη

Υλικό από κάμερα ασφαλείας σε εκλογικό κέντρο της Ρωσίας έρχεται να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά έπειτα από τις φωνές που υποστήριζαν ότι δεν ήταν αδιάβλητες.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε και δημοσιεύει η Daily Mail εμφανίζεται μία γυναίκα που φέρεται να είναι η υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου να ρίχνει μία στοίβα με ψηφοδέλτια μέσα σε μία κάλπη.

Το κυβερνών κόμμα, η Ενωμένη Ρωσία, είχε άνετη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτν θα ετοιμαστεί για την τέταρτη θητεία του στις εκλογές του 2018. Παρόλα, υπήρξαν πολλοί που έκαναν λόγο για εκλογική νοθεία.

Πάντως σχετικά με το βίντεο που κυκλοφόρησε, όπως σημειώνει η Daily Mail δεν είναι ξεκάθαρο ούτε το που ούτε το πότε έλαβε χώρα το περιστατικό, ούτε αν οι αρχές έχουν προχωρήσει σε κάποια έρευνα.

Παρατηρητές σε όλη τη Ρωσία τόνισαν από την πλευρά τους ότι υπήρξαν αρκετές παραβάσεις, υποστηρίζοντας ότι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε διάφορα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν περισσότερες φορές. Σύμφωνα με την εποπτική ομάδα Golos, καταγράφηκαν 427 αναφορές για εκλογικές παραβάσεις μέχρι τις 17:30 το απόγευμα. Η επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής Ella Pamfilova παραδέχθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα σε ορισμένες περιοχές, αλλά αξιωματούχοι είπαν ότι ο αριθμός των παραβιάσεων ήταν μικρότερος σε σχέση με την τελευταία ψηφοφορία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top