Ελλάδα

Ο ALPHA θα μεταδώσει απεργιακό δελτίο αύριο και θα καλύψει τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ

Να μεταδώσουν απεργιακό δελτίο αύριο αποφάσισαν κατά συντριπτική πλειοψηφία οι δημοσιογράφοι του καναλιού – Η φωνή μας είναι το πιο ισχυρό όπλο μας, λένε.

«Στο μαύρο δεν απαντάμε με μαύρο»: Με αυτή τη διατύπωση οι δημοσιογράφοι του Alpha αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την απόφαση του διασωματειακού οργάνου των ενώσεων του Τύπου. Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν και με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισαν «να μη ρίξουν μαύρο στην ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της αυριανής 24ωρης απεργίας».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν «στο μαύρο δεν απαντάμε με μαύρο. Αυτές τις κρίσιμες ημέρες, η φωνή μας είναι το πιο ισχυρό όπλο μας. Ο Alpha, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι μια υγιής επιχείρηση χωρίς δάνεια, που μπήκε στην διαδικασία της δημοπρασίας, προσφέροντας 61 εκατομμύρια ευρώ και αρόλα αυτά δεν πήρε άδεια.

Η κυβέρνηση ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένη να κλείσει τον πρώτο σε τηλεθέαση σταθμό, και μάλιστα εμπαίζει εκατοντάδες εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα απολυθούν, αλλά να είναι ήσυχοι! Θα πάρουν επίδομα απασχόλησης. Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα, να στηρίξουν με κάθε μέσο τον αγώνα μας, ώστε ο Alpha και οι υπόλοιποι σταθμοί που απειλούνται με λουκέτο, να μείνουν ανοιχτοί».

Οι δημοσιογράφοι του Alpha καλούν, όπως αναφέρουν, την κυβέρνηση «να πάψει να ασχολείται με αριθμούς και να δείξει επιτέλους ότι ενδιαφέρεται για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Ο Alpha θα μεταδώσει αύριο απεργιακό δελτίο και θα καλύψει τις κινητοποιήσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ευχαριστούμε το σύνολο των συναδέλφων, δημοσιογράφων και τεχνικών που τάσσονται στο πλευρό μας και λένε όχι στο μαύρο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top