Πολιτική

Ο φωτογράφος του Reuters εξηγεί: Ετσι έκανα τον Τσίπρα να ποζάρει σαν σταρ

Οι φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη για τη 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προκάλεσαν πλήθος σχολίων.

O Andrew Kelly είναι ο άνθρωπος πίσω από το φακό που φωτογράφισε τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο ίδιος μίλησε στο Down Town και την Νάνσυ Φαφούτη δίνοντας πληροφορίες για τo πως έγινε η φωτογράφιση.

andre_3

Πώς τον έπεισες να ποζάρει με τέτοια θεατρικότητα; Του έδινες οδηγίες ή αυτοσχεδίαζε;
Στην αρχή πήρε μια πολύ σοβαρή πόζα όπως θα άρμοζε σε έναν πολιτικό ηγέτη. Του είπα: “Δεν το θέλουμε έτσι, βάλτε τα χέρια στην τσέπη σας και χαλαρώστε”. Κατάλαβε κατευθείαν τι ήθελα και φάνηκε να ανακουφίστηκε που μπορούσε να είναι ο εαυτός του στην φωτογράφιση.

Δεν ένιωθε δηλαδή καμία αμηχανία;
Όχι, καθόλου. Νομίζω άλλωστε ότι είναι συνηθισμένος στις φωτογραφίσεις.

Τσέκαρε τις φωτογραφίες στην κάμερά σου πριν φύγει;
Δεν μου το ζήτησε αλλά πριν φύγει του έδειξα από μόνος μου μια φωτογραφία και του άρεσε.Τις επόμενες ώρες θα τις έβλεπε όλος ο πλανήτης, οπότε ήθελα να δει πρώτος τουλάχιστον μια από αυτές ώστε να μην ανησυχεί για την εικόνα του.

Έκανες ρετούς στις φωτογραφίες για να κρύψεις τις ατέλειές του;
Όχι δεν της επεξεργάστηκα καθόλου. Το photoshop, απαγορεύεται στους φωτογράφους του Reuters. H τροποποίηση των φωτογραφιών είναι παραβίαση των ηθικών κανόνων μας. Καταγράφουμε την πραγματικότητα

Comments

ΔημοφιλέστεραTo Top