Πολιτική

O γέροντας που έκανε τον Αντώνη Σαμαρά να δακρύσει

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ακούγοντας τη συγκινητική ιστορία του 93χρονου Μιχάλη Κατσαμπέκη, από τον Παλιό Παντελεήμονα, ο οποίος γλίτωσε την τελευταία στιγμή από το εκτελεστικό απόσπασμα την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον δήμαρχο Δίου Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο και τον τοπικό σύμβουλο Διονύση Παπαγεωργίου απολάμβανε τον καφέ του στην πλατεία του χωριού.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Δημόπουλος, του ανέφερε τη συγκινητική ιστορία του κ. Μιχάλη, του μπάρμπα – Μίχου, όπως τον φωνάζουν στο χωριό. Ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Δημόπουλο να γνωρίσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο, θέλοντας να ακούσει από τον ίδιο το πώς γλίτωσε από το εκτελεστικό απόσπασα των δυνάμεων κατοχής το 1944.

Μετά από λίγα λεπτά φτάνει στο σημείο ο 93χρονος Μιχάλης Κατσαμπέκης, ο γηραιότερος κάτοικος του Παντελεήμονα, ο οποίος έκατσε δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και άρχισε να περιγράφει με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο πως το ξημέρωμα της 8ης Ιουλίους του 1944 γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα, με τον πρώην Πρωθυπουργό να τον παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και σε πολλές περιπτώσεις να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Οι κύριοι Σαμαράς, Αθανασίου, Δημόπουλος και Παπαγεωργίου άκουγαν με ιδιαίτερη προσοχή τον κ. Μιχάλη, χωρίς να τον διακόπτουν. Μάλιστα, ο πρώην Πρωθυπουργός, ζήτησε να τον πάει στο σημείο όπου είχαν στήσει το εκτελεστικό απόσπασμα οι Γερμανοί. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο στις 8 Ιουλίου του 2017 να διοργανώσει εκδήλωση προς τιμή του κ. Κατσαμπέκη, ώστε να τον τιμήσει ο ίδιος.

samaras1_35 samaras2_30 samaras3_8

Πηγή katerini-news.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top