Διεθνή

Ο Κάμερον θα πάρει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του -Και 50.000 την ώρα για κάθε ομιλία

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τα φαινόμενα, άφησε πλέον πίσω του την καριέρα στην πολιτική, αλλά δεν θα πάει… χαμένος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμένεται να βγάλει 1,5 εκατ. λίρες για τα απομνημονεύματά του από τη θητεία του στην Ντάουνινγκτ Στριτ. Σύμφωνα με την Independent, ο Κάμερον αναμένεται να στείλει αυτή την εβδομάδα στον εκδότη του τη σύνοψη του βιβλίου του.

Ο ατζέντης του πρώην πρωθυπουργού- ο οποίος πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε και από τη θέση του βουλευτή- εκτιμάται ότι αρχικά ήθελε 4 εκατ. λίρες για το βιβλίο. Ανάλογα ποσά είχαν πάρει προηγούμενοι πρωθυπουργοί για τα απομνημονεύματά τους, όπως ο Τόνι Μπλερ (4,6 εκατ. λίρες το 2007) και η Μάργκαρετ Θάτσερ (3,5 εκατ. λίρες το 1993).

Ομως, όπως έγραψαν οι Sunday Times, ο Εντ Βίκτορ πλέον στοχεύει σε ένα πιο «συντηρητικό» ποσό, καθώς όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι εκδότες που διαπραγματεύτηκαν με τους Μπλερ και Θάτσερ είχαν ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ, όπου ο Κάμερον είναι λιγότερο γνωστός.

Ο Κάμερον είπε σε φίλους του ότι σκοπεύει να περάσει τους επόμενους εννέα μήνες γράφοντας το βιβλίο, με ιδανική ημερομηνία έκδοσης το φθινόπωρο του 2017. Δεν θα περιοριστεί σε αυτό όμως ο 49χρονος καθώς, σύμφωνα με την Independent, λέγεται πως σκοπεύει να χρεώνει 50.000 λίρες την ώρα για κάθε ομιλία του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top