Διεθνή

Ο Μάικλ Τζόρνταν καλεί σε ειρηνική συγκέντρωση στη γεμάτη ταραχές Σάρλοτ

Η Σάρλοτ μαστίζεται από εκτεταμένη βία και η Πολιτεία της Νορθ Καρολάινα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια λόγω του θανάτου ενός ακόμα Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού!

Η Σάρλοτ μαστίζεται από εκτεταμένη βία και η Πολιτεία της Νορθ Καρολάινα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια λόγω του θανάτου ενός ακόμα Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού! Είναι το τελευταίο από σειρά ανάλογων θανατηφόρων περιστατικών με πρωταγωνιστές αστυνομικούς και θύματα Αφροαμερικανούς, με με το ποτήρι της οργής να έχει ξεχειλίσει στις τάξεις των τελευταίων. Κι όχι μόνο…

Ο Μάικλ Τζόρνταν ως πρόεδρος των τοπικών Χόρνετς πήρε θέση και κάνει έκκληση με δημόσια δήλωση του για να γίνει μία ειρηνική συγκέντρωση ώστε να κατευναστούν τα πνεύματα και να επικρατήσει η λογική κι όχι η βία στη βία, αν και ένας διαδηλωτής βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω των επεισοδίων.

Ο Σκοτ έχασε τη ζωή του όταν ο αστυνομικός Μπρέντλεϊ Βίνσον τον πυροβόλησε επικαλούμενος κατοχή όπλου από τον πρώτο. Η οικογένεια του Αφροαμερικανού υποστηρίζει πως κρατούσε απλά ένα… βιβλίο:

“Πρώτα από όλα θέλω να εκφράσω τη λύπη μου στην οικογένεια του Σκοτ για την απώλεια τους. Επίσης θέλω να ευχηθώ ανάρρωση σε όλους όσοι τραυματίστηκαν στα επεισόδια”, δήλωσε ο Μάικλ Τζόρνταν μέσω της εκπροσώπου του, Έστε Πορτνόι και συνέχισε:

Στο φως των τραγικών περιστατικών των τελευταίων τριών ημερών είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επαναφέρουμε την ηρεμία και να μαζευτούμε ως κοινωνία σε ειρηνική διαδήλωση και συζήτηση με εποικοδομητικό τρόπο”.

Για να καταλήξει ο Μάικλ Τζόρνταν, πρόεδρος των Χόρνετς: “Ως μέλος της κοινωνίας της Σάρλοτ, οι Χόρνετς συνεργάζονται και συνομιλούν με τους πολιτικούς ηγέτες, τους εκλεγμένους ηγέτες μας για την επιβολή του νόμου και για την προώθηση της εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της κατανόησης ώστε να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε και να αναπτυχθούμε μαζί ως μια κοινότητα”.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top