Πολιτική

Ο Μητσοτάκης έταξε «λαγούς με πετραχήλια» στην ΔΕΘ, είπαν αυτοί που κατάργησαν τον ΕΝΦΙΑ 20 φορές

Αυτό τονίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε δηλώσεις για τις εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ από τη ΔΕΘ.

Όπως εξηγεί η κ. Παπαδοπούλου, ο κ. Μητσοτάκης «δεν μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν τις εφάρμοσε η πλήρως υποταγμένη στους δανειστές κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία ο ίδιος υπηρέτησε πιστά από κρίσιμο υπουργικό πόστο», ενώ «με όλες αυτές τις εύκολες εξαγγελίες θέλησε να κλείσει το μάτι στη φοροδιαφυγή και σε όσους φοροδιαφεύγουν συστηματικά, ότι θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης, αν ποτέ κυβερνήσει».

«Είναι κωμικοτραγικό αλλά και άκρως προκλητικό να λένε ότι θα έρθουν να μας σώσουν αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα, φτωχοποίησαν τους Έλληνες, έστειλαν χιλιάδες νέους, το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας μας, ως οικονομικούς μετανάστες στο εξωτερικό και δεν θέλησαν ποτέ να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή.

Οι αμαρτωλές σχέσεις τους με τη Siemens είναι απολύτως χαρακτηριστικές της συμπεριφοράς τους, που στιγματίζεται από την αδιαφάνεια και τη διαφθορά», αναφέρει επίσης η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σημειώνει ακόμη ότι οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά ότι «οι δήθεν “μεταρρυθμίσεις” που επιδιώκει να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι παρά οι σκληρές νεοφιλελεύθερες συνταγές του ΔΝΤ: απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, βάρβαρες περικοπές μισθών και κύριων συντάξεων και κατάργηση της προστασίας των εργαζομένων στην εργασία». «Αυτές τις πολιτικές εφάρμοσε ως υπουργός της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Σαμαρά», προσθέτει η Μ. Παπαδοπούλου και καταλήγει «Σε κάθε περίπτωση, οι ανεκπλήρωτες και ανεφάρμοστες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη θα αποτελούν μόνιμα ασκήσεις επί χάρτου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top