Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας είναι σε αδιέξοδο, είναι αμήχανος και γίνεται επιθετικός

Για τις τηλεοπτικές άδειες και τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος στην εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων στο ΔΣΑ με θέμα «Τηλεοπτικές άδειες: Ζητήματα συνταγματικού και ευρωπαϊκού δικαίου».

Αναλυτικά ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε για τον πρωθυπουργό:

«Ο κ. Τσίπρας, ξεκίνησε σήμερα τη συζήτηση για την παιδεία απολογούμενος για ζητήματα διαφάνειας, διαπλοκής, κράτους δικαίου και νομίζω ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό. Είναι σε αδιέξοδο, είναι αμήχανος, γίνεται επιθετικός, αλλά κυρίως γίνεται κοινότοπος. Επαναλαμβάνει ένα αφήγημα το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ανυπόστατο και επικίνδυνο για τον τόπο», ενώ για τις τηλεοπτικές άδειες και τον διαγωνισμό σχολίασε:

«Τα ζητήματα που έχουν ανοίξει με το διαγωνισμό για το νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι πολιτικά. Έχουμε πει ότι το αδιέξοδο της κυβέρνησης είναι απόλυτο και τώρα που ξέρουμε την πραγματικότητα μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτή είναι όχι απλώς χειρότερη αλλά και δημοκρατικά επικίνδυνη. Υπάρχουν όμως και πολύ σοβαρά συνταγματικά ζητήματα, πολύ σοβαρά ζητήματα ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου τα οποία θα κριθούν όχι μόνο από το Συμβούλιο Επικρατείας αλλά και διεθνώς στο Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top