Πολιτική

Ο Τσίπρας πάει στη ΔΕΘ με υποσχέσεις για προσλήψεις

Την ενίσχυση του Δημοσίου με υπαλλήλους αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη με φόντο τις μνημονιακές δεσμεύσεις που φρενάρουν νέους διορισμούς.

Πιστή στο αφήγημα των διορισμών η κυβέρνηση προωθεί και νέες προσλήψεις στο δημόσιο, οι οποίες μάλιστα θα ανακοινωθούν από ίδιο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, προσδίδοντας πολιτική χροιά στις εξαγγελίες.

Το κύμα προσλήψεων -έστω και με ατομικές συμβάσεις που δεν μεταφράζεται σε μονιμότητα- έχει αναζωπυρώσει σενάρια πρόωρων εκλογών το τελευταίο διάστημα και η επιλογή του κ. Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει από την Θεσσαλονίκη ενίσχυση του Δημοσίου με υπαλλήλους επιβεβαιώνει ενδεχομένως τις εικασίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την κινητικότητα και τα οργανογράμματα στους δημόσιους φορείς, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει προγραμματισμό προσλήψεων για ενίσχυση δημοσίου στους κλάδους Παιδείας και Υγείας. Ωστόσο, όπως τονίζουν πηγές αυτό θα γίνει σε προγραμματισμό με Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, που σημαίνει ότι οι νέες υποσχέσεις για ακόμα μια φορά θα μείνουν πιθανότητα υποσχέσεις και εντυπώσεις, καθώς υπάρχουν μνημονιακές δεσμεύσεις που βάζουν φρένο στις προσλήψεις.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top