Πολιτική

Ο Βενιζέλος τα είπε όλα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές καροτσάκι μόλις καταστραφεί η χώρα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στην συγκυβέρνηση, όσο και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα σχέδιο, πιστεύει στην αυτόματη ανάπτυξη. Η θεωρία του ελατηρίου θα είχε λογική, αν το ελατήριο δεν είχε καταστραφεί από τη μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης. Όλα όσα φαντάζεται ο κ. Τσίπρας, πως θα κλείσει η αξιολόγηση, θα ρυθμιστεί το χρέος κοκ, δυστυχώς για τη χώρα δεν πρόκειται να συμβούν».

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας ότι: «Η χώρα κινδυνεύει στον κορμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος… Δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις, οι ελπίδες που διαψεύστηκαν, τιμωρούν εκείνους που τους καλλιέργησαν και τώρα επενδύουν στον μιζεραμπιλισμό. Με τα ψέματα δεν μπορεί να γίνει δουλειά, ειδικά όταν στα οικονομικά προβλήματα προστίθενται και θέματα δημοκρατίας. Μιλούν για δολοφονία χαρακτήρων άνθρωποι που επένδυσαν στην ηθική εξόντωση των αντιπάλων τους».

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ τα κλάματα από ανθρώπους που οικοδόμησαν την καριέρα τους στο ψέμα και την ηθική απαξίωση των αντιπάλων τους».

«Το πρόβλημα της χώρας είναι υπαρξιακό, είναι ο κίνδυνος της οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κατάρρευσης. Καλλιεργείτε μία αντίληψη στην κοινωνία μισαλλόδοξη και αντιαναπτυξιακή, δεν την αφήνετε να δει το παρελθόν και να σχεδιάσει το μέλλον», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η χώρα κινδυνεύει με ανακύκλωση της κρίσης, όχι γιατί δεν θα χρηματοδοτεί το χρέος – αυτό είναι εύκολο – αλλά επειδή δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις, δεν υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για να πιστέψει ο λαός».

«Αν πιστέψει στο αφήγημά του ο Τσίπρας ότι η χώρα θα μπει αυτομάτως σε ανάπτυξη, η χώρα θα καταστραφεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις εκλογές καροτσάκι», εκτίμησε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top