Ελλάδα

Ο «Χάτσικο» της Λακωνίας δεν άφηνε τους διασώστες να πάρουν το νεκρό αφεντικό του…

Ο σκύλος ανήκε στον άτυχο βοσκό που βρέθηκε νεκρός – Τα νερά τον παρέσυραν όταν έλυσε το σκύλο του, ο οποίος τον ακολούθησε και έμεινε στο πλάι του ακόμα και μετά το θάνατο του 77χρονου.

Πρόσφατα, ένας σκύλος στην Ιταλία, ταυτίστηκε με τον τηλεοπτικό Χάτσικο, το σκυλί που ήταν πιστό στο αφεντικό του, μέχρι το… τέλος. Μια παρόμοια ιστορία εκτυλίχθηκε και στον Βλαχιώτη Λακωνίας, όπου, βρέθηκε τελικά νεκρός από τη θεομηνία, ο βοσκός που αγνοούνταν για πολλές ώρες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, όχι μόνο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος, αλλά το σκυλί, εμπόδιζε τα συνεργεία διάσωσης να πάρουν το νεκρό αφεντικό του.

Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 77 ετών, κατά τη διάρκεια της νεροποντής βγήκε από το σπίτι του και προσπάθησε να λύσει τον σκύλο του που ήταν δεμένος σε δέντρο της αυλής. Ωστόσο οι ορμητικοί χείμαρροι τον παρέσυραν, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρός 200 μέτρα μακριά.

Ο σκύλος όχι μόνο ακολούθησε την «πορεία» του αφεντικού του, αλλά ουσιαστικά «έδειξε» στους διασώστες πού βρισκόταν ο άτυχος 77χρονος. Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στα σωστικά συνεργεία είναι πως δεν τους άφηνε να τον πάρουν και προσπαθούσε να δυσκολέψει το έργο τους, καθώς δεν ήθελε να εγκαταλείψει το αφεντικό του.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top