Διεθνή

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί παύουν να εμπιστεύονται τη Μέρκελ

Άσχημα είναι για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στο Focus, τα οποία δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Γερμανών πιστεύει πως δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Μάλιστα δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, όπως του ακροδεξιού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που το πιστεύουν, αλλά και οι δικοί της.

Το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και μόνο το 38% απάντησε ότι η καγκελάριος θα τα καταφέρει.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό των υποστηρικτών του AfD οι οποίοι πιστεύουν ότι η Μέρκελ δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους ανέρχεται σε 91%. Ακολουθούν οι ψηφοφόροι των φιλελευθέρων (FDP) με 71% και των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 61%.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός ότι και το 58% των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) δεν πιστεύει ότι η Μέρκελ θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ποσοστό δηλαδή το οποίο συμπίπτει με εκείνο του συνόλου των ερωτηθέντων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top