Πολιτική

Οι «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν μηνύματα ενόψει Συνεδρίου

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως και τις 16 Οκτωβρίου και όλες οι τάσεις παίρνουν «θέση μάχης».

Οι «53»- επικεφαλής των οποίων είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος- ανοίγουν σήμερα τα χαρτιά τους και αναμένεται να δώσουν το δικό τους στίγμα στην ημερίδα που διοργανώνει η εφημερίδα «εποχή». Σε αυτή, θα μιλήσουν υπουργός ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ανάμεσα στους ομιλητές. Ωστόσο, στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι «53» θέτουν μία σειρά ζητημάτων και διεκδικούν τη διατήρηση της ριζοσπαστικής φυσιογνωμίας του κόμματος, ενώ εξακολουθούν να εμφανίζονται ως φύλακας άγγελος στα θέματα των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Πυρετός και στην Πλατφόρμα 2010

Ψηλά ιεραρχείται από την Πλατφόρμα 2010 των Μπαλάφα-Παπαδημούλη-Δούρου η εκδήλωση που διοργανώνουν τη Δευτέρα -για τον απολογισμό 2ετίας στην ευρωβουλή- η οποία θα έχει έντονα στοιχεία… διεύρυνσης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ παρέμβαση θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο γραμματέας της ΚΕ Παναγιώτης. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι δεν θα μιλήσουν μόνο κομματικά στελέχη, αλλά και ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος όπως και το ηγετικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Κατά τα λοιπά, σε τροχιά συνεργασίας κινείται η Ενωτική Κίνηση (Στ. Παππάς, Δ. Βίτσας, Γ. Μπουρνούς κ.α) με μερίδα ΠΑΣΟΚογενών που βρίσκονται κοντά στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Σημειωτέον ότι ο Χρήστος Σπίρτζης όπως και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (από την Σοσιαλιστική Τάση) έχουν προσεγγίσει εκατοντάδες πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανά την επικράτεια που δηλώνουν οπαδοί Τσίπρα, με στόχο την εγγραφή νέων μελών και το «άνοιγμα» του κόμματος στην Κοινωνία.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πάντως μίλησε για την ανάγκη να υλοποιηθούν μία σειρά από πρωτοβουλίες, χωρίς να χρειάζονται «πιστοποιητικά αριστερών φρονημάτων».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top