Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Οι συζητήσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017

«Έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε πολύ καλούς όρους για τη διεξαγωγή του ελεύθερου εμπορίου με τους φίλους μας στην ΕΕ», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Τους πρώτους μήνες του 2017 αναμένεται να ενεργοποιήσει η Βρετανία το άρθρο 50 και να ξεκινήσει τις συζητήσεις για την υλοποίηση του Brexit, το οποίο ψήφισε ο λαός της Βρετανίας πριν λίγους μήνες, στο δημοψήφισμα που αποτέλεσε την «ταφόπλακα» στην πολιτική διαδρομή του τότε πρωθυπουργού της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον. Ο νυν υπουργός Εξωτερικών και υπέρμαχος της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 στο ξεκίνημα του νέου έτους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις-συζητήσεις, θα διαρκέσουν λιγότερο από δύο χρόνια.

«Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50, θα έχουμε στη διάθεσή μας διορία δύο χρόνων για να επιτευχθεί συμφωνία. Δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο το διάστημα αυτό και ότι θα χρειαστεί να ξοδέψουμε δύο χρόνια για μία συμφωνία. Όμως, ας αφήσουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί», δήλωσε ο Βρετανός ΥΠΕΞ, ο οποίος συμπλήρωσε: «Έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε πολύ καλούς όρους για τη διεξαγωγή του ελεύθερου εμπορίου με τους φίλους μας στην ΕΕ».

«Είμαστε ο λαός που αγοράζει τα περισσότερα γερμανικά αυτοκίνητα, πίνει τα περισσότερα ιταλικά κρασιά και έχω την αίσθηση ότι δεν θα το ρισκάρουν», τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, σε μία προσπάθεια να καλύψει τα «σύννεφα» που έχουν δημιουργηθεί πάνω από την επικείμενη -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- συμφωνία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top