Πολιτική

ΟΛΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ! -Πως τα προαπαιτούμενα με τον πειρασμό των 2,8 δις ταλανίζουν τις σκέψεις του Αλέξη

Σύντομα μπορεί να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση σύμφωνα με την κυβέρνηση η οποία ξεκαθάρισε ότι το βάρος πέφτει σε αυτήν.

Το ανοιχτό μέτωπο με τους δανειστές πρέπει να κλείσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες και να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες με τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να πείσει τους δανειστές ώστε να να καταβληθεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ το αργότερο μέχρι αρχές Οκτωβρίου για να ξεκινήσει η δεύτερη αξιολόγηση, που θα περιλαμβάνει και το χρέος, στέλνοντας έτσι και το ανάλογο μήνυμα στους υπουργούς του κατά τις κυβερνητικές συσκέψεις αυτών των ημερών.

Ως προς τα προαπαιτούμενα, πάντως, η κυβέρνηση καθησυχάζει, παρά το σχετικό θόρυβο, ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία, ούτε κάποιο πρόβλημα στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Ωστόσο στο παρασκήνιο γίνεται αντιληπτό από πολλά κυβερνητικά στελέχη με μεγάλη αγωνία ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολη διαδικασία, καθώς αναμένεται μεγάλη πίεση από τους δανειστές, ιδίως για τα εργασιακά, την ώρα που το Βερολίνο εξαιτίας της πολιτικής δοκιμασίας που αντιμετωπίζει η Άνγκελα Μέρκελ στο εσωτερικό σκηνικό, είναι πιθανόν να σκληρύνει τη στάση του, ειδικά στο θέμα του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για τις εξαγγελίες που θα κάνει στη ΔΕΘ, έχοντας ως «όπλο» και τα χρήματα που απέφερε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν εξετάζονται πάντως με πλήρη μυστικότητα, καθώς οι ανάγκες και τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων είναι πολλά και η κυβέρνηση αναζητεί τρόπο να ικανοποιήσει όσο γίνεται περισσότερες κοινωνικές ομάδες που είναι ευάλωτες στην κρίση. Πέραν αυτών των μέτρων, στις κυβερνητικές συσκέψεις δίδεται μεγάλη προσοχή στο πώς θα περιγράψει ο κ. Τσίπρας την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την επιτήρηση, την επιστροφή στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top