Διεθνή

Ολάντ: Οι ΗΠΑ προκάλεσαν χάος προσπαθώντας να απαντήσουν στην 11η Σεπτεμβρίου -Θύμα τους η Γαλλία

Επιχειρώντας να «απαντήσουν» στην επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, οι ΗΠΑ εξάπλωσαν την απειλή και προκάλεσαν χάος, με τη Γαλλία να είναι θύμα των συνεπειών, ανέφερε ο Φρανσουά Ολάντ.

Στο μήνυμά του για τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «Ναι, εκείνη την ημέρα όλοι ήμασταν Αμερικανοί», αλλά επέκρινε την Ουάσιγκτον για την αντίδρασή της.

«Η απάντηση της αμερικανικής κυβέρνησης σε αυτές τις επιθέσεις κάθε άλλο παρά εξάλειψε την απειλή, την εξάπλωσαν σε έναν ευρύτερο χώρο, ιδιαίτερα στο Ιράκ», έγραψε ο Ολάντ στο Facebook, αναφερόμενος στην αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.

«Παρότι η Γαλλία, μέσω του Ζακ Σιράκ, ορθώς αρνήθηκε να μετάσχει στην εισβολή την οποία καταδίκασε, υπήρξε θύμα των συνεπειών του χάους που προκάλεσε», ανέφερε ακόμη ο Ολάντ, ο οποίος τόνισε ότι κάθε τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία είναι σαν επανάληψη της 11ης Σεπτεμβρίου, «σαν μία ρέπλικα του τρόμου». «Η δημοκρατία, η ελευθερία, η ανοχή και ο πολιτισμός είναι ο μόνος τρόπος για να νικηθούν οι φανατικοί ισλαμιστές», έγραψε ακόμη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top