Οικονομία

Eurogroup: Ολοκληρώστε τα προαπαιτούμενα ως τέλος Οκτωβρίου -Δεν αλλάζει το πλεόνασμα

Τα πυρά των ευρωπαίων δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση τόσο για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων όσο και για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ενώ έκλεισαν οριστικά τη συζήτηση για τα πλεονάσματα.

Προθεσμία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου στην Ελλάδα για την εκταμίευση της υποδόσης έχει η Ελλάδα για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων σύμφωνα με τον πρόεδρο του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε λόγο για χρόνο που έχει χαθεί από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι δεν ξανανοίγει η συζήτηση για το πλεόνασμα, ενώ για το θέμα του χρέους είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Παράλληλα έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Οπως είπε η διώξη Γεωργίου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι αρνητικό γεγονός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι δεν αμφισβητεί τα νούμερα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ενημέρωσε ότι από την άλλη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα είναι στην Αθήνα και είπε «πρέπει να είμαστε αυστηροί αλλά να μην δραματοποιούμε τις καταστάσεις» προσθέτοντας ότι έχει υπάρξει επιτάχυνση από την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

«Το ότι έχουν πραγματοποιηθεί μόνο τα δύο προαπαιτούμενα δεν σημαίνει ότι τα άλλα 13 δεν «τρέχουν», είπε χαρακτηριστικά.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top