Ελλάδα

Ολομέτωπη επίθεση των καναλιών για τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Γενική επίθεση από όλα τα κανάλια έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το Πόθεν Έσχες ορισμένων από τους επιχειρηματίες που εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια.

Μετά τον Alpha και το Star εξαπέλυσε επίθεση στον επιχειρηματία Καλογρίτσα αποκαλύπτοντας μεταφορά μετοχών μεταξύ εταιρειών πατέρα και γιού αλλά και τη χρησιμοποίηση μεγάλων εκτάσεων βοσκότοπων που υπόσχεται ότι θα πουλήσει για να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για την τηλεοπτική άδεια.

Πάντως μιλώντας ο δήμαρχος Ιθάκης, αμφισβήτησε την κυριότητα των συγκεκριμένων εκτάσεων επισημαίνοντας ότι υπάρχουν διεκδικήσεις.

Από την μεριά του ο έγκριτος νομικός Αντώνης Βγότζας αμφισβήτησε ευθέως τη διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για την παραχώρηση των νέων τηλεοπτικών αδειών και στάθηκε σε τρία σημεία.

Πρώτον στο πόθεν έσχες για το οποίο τόνισε ότι θα έπρεπε να ελεγχτεί την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού και όχι εκ των υστέρων. Διαφορετικά δεν αναφέρονταν ρητά στην προκήρυξη και οι δύο λέξεις «πόθεν έσχες».

Δεύτερον θα έπρεπε ο έλεγχος να έχει επικυρωθεί από το ΕΣΡ αλλά και από ιδιωτική εταιρεία που ανέθεσε η κυβέρνηση τον σχετικό έλεγχο.

Επίσης ο κ. Βγότζας διαφώνησε με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι μέχρι τώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί ήταν παράνομοι αφού όπως τόνισε ως μέλος της αρμόδιας επιτροπής, είχαν εγκριθεί νόμιμες άδειες στα κανάλια που λειτουργούσαν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top