Πολιτική

ΝΔ: Οργιο σπατάλης στη ΔΕΘ -Περισσότεροι από 30 κρατικοί φορείς έστησαν περίπτερα

Οργιο κρατικής σπατάλης στη ΔΕΘ εν μέσω σκληρής λιτότητας καταγγέλει η Νέα Δημοκρατία, καθώς περισσότεροι από 30 φορείς του Δημοσίου συμμετείχαν ως εκθέτες στη φετεινή διοργάνωση.

Μετά από μια πρώτη καταγραφή διακρίνονται περισσότεροι από 30 φορείς του Δημοσίου που συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο ως εκθέτες, ιδιαιτέρως δε φορείς χωρίς εμπορική δραστηριότητα ή χαρακτηριστικά που να σχετίζονται με μια Διεθνή Έκθεση, όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Για παράδειγμα ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει τις συμμετοχές κρατικών φορέων και οργανισμών όπως η ΕΛΣΤΑΤ, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, ο ΟΑΣΑ, οι ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας, Εξωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού κ.λπ.

Ειδικότερα, ο Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει ότι ενώ τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της περιστολής κρατικών δαπανών, υπήρξε μια δραστική μείωση της παρουσίας υπουργείων, φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η αρχή αυτή παραβιάστηκε φέτος και το διήμερο της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κατακλύστηκε η Θεσσαλονίκη από κρατικούς αξιωματούχους.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών ποια υπουργεία, φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και ΔΕΚΟ συμμετέχουν με περίπτερο στην 81η ΔΕΘ και ποιες είναι οι δαπάνες που έχουν γίνει για την ενοικίαση και κατασκευή περιπτέρων και τη δημιουργία και παραγωγή προωθητικού, διαφημιστικού υλικού.

Επίσης, ρωτάει να μάθει ποιος είναι ο συνολικός αριθμός κρατικών αξιωματούχων και υπαλλήλων ανά φορέα που μετακινήθηκαν για την 81η ΔΕΘ και ποιο είναι το συνολικό κόστος για μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις και αποζημιώσεις όλων αυτών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top