Πολιτική

Οριστικό: Οι 4 νέοι καναλάρχες και ο Νίκος Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Aν και η πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου αρνιόταν να συζητήσει το αίτημα της ΝΔ να έρθουν στην επιτροπή να καταθέσουν ο Νίκος Παππάς με τους τέσσερις υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά με την επίκληση ενός ειδικού άρθρου του κανονισμού οι τέσσερις καναλάρχες θα έρθουν στη Βουλή.

Η ΝΔ μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν επίκληση συγκεκριμένου άρθρου του κανονισμού που αναφέρει ότι αν ζητούν την κλήτευση προσώπων τα δύο πέμπτα της επιτροπής τότε υποχρεωτικά θα έρθει.

Ετσι, οι Αλαφούζος, Καλογρίτσας, Κυριακού και Μαρινάκης, μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά θα δώσουν το παρόν σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής οι οποίες θα γίνουν με διαφορά ένα μήνα η μία από την άλλη και στις οποίες έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ερωτήσεις μόνο ο πρόεδρος της Επιτροπής, δηλαδή η Τασία και τρεις ακόμη βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι ο κανονισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ αυστηρά όσον αφορά στο ποιοι θα υποβάλλουν ερωτήσεις με την Τασία Χριστοδουλοπούλου να απαντά «ότι εκείνη θα εφαρμόσει πλήρως τον κανονισμό».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι παραμένει σε εκκρεμότητα το αίτημα της ΝΔ για να έρθουν στη βουλή οι 4 καναλάρχες και ο Νίκος Παππάς με την κανονική διαδικασία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top