Πολιτική

Τζιτζικώστας: Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά».

«Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε την αποφασιστικότητα ούτε και την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, το γνωρίζουμε πλέον όλοι», αναφέρει και προσθέτει: «Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το καλύτερο για τη χώρα».

Στη συνέχεια, κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι έχει οδηγήσει τη χώρα σε «ακόμα πιο βαθιά κρίση», αλλά παράλληλα, εκτιμά ότι η ΝΔ έχει μπροστά της την ευκαιρία «με πειστικό λόγο και με ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα να κατορθώσει στις εκλογές να γίνει κυρίαρχη δύναμη στη χώρα για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, χωρίς να απαιτηθούν συμβιβασμοί».

Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρει ότι το κόμμα της ΝΔ έχει ιστορία και γερές βάσεις και στο Κέντρο και στη Δεξιά και άρα «δεν χρειάζεται να στρίψει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, αλλά να συνεχίσει ευθεία μπροστά».

Τέλος, για τον κ. Τζιτζικώστα, η κυβέρνηση «πιάστηκε για δεύτερη φορά στον ύπνο» σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, κάτι που, για τον ίδιο, φανερώνεται από την «αμήχανη αντίδρασή της» στις πληροφορίες για επαναπροώθηση προσφύγων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες πίσω στην Ελλάδα. «Ουσιαστικά, η κυβέρνηση αφήνει και πάλι να μετατραπεί το προσφυγικό σε πρόβλημα της χώρας», τη στιγμή που είναι ένα «αμιγώς ευρωπαϊκό ζήτημα», καταλήγει.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top