Διεθνή

Ούγγρος πρωθυπουργός: Η ΕΕ πρέπει να απελάσει όλους τους λάθρομετανάστες

Όπως δήλωσε ο Βίκτορ Ορμπάν η ΕΕ πρέπει να τους συγκεντρώσει σε επιτηρούμενους από την ΕΕ προσφυγικούς καταυλισμούς όπως σε ένα νησί ή σε μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική.

Σε μια ιδιαίτερα σκληρή πρόταση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος πρότεινε να συλληφθούν και να απελαθούν όλοι οι λάθρομετανάστες σε ένα νησί.

Συγκεκριμένα, ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να συλλάβει και να απελάσει όλους τους λαθρομετανάστες και να τους συγκεντρώσει σε επιτηρούμενους από την ΕΕ προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από τα σύνορα της Ένωσης, απ’ όπου θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νησί, θα μπορούσε να είναι μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική, αλλά την ασφάλεια και τις προμήθειες αυτής της περιοχής πρέπει να τις εγγυάται η ΕΕ για το δικό της συμφέρον», ανέφερε ο Βίκτορ Ορμπάν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τον ιστότοπο Origo.

«Αυτοί που ήρθαν παράνομα πρέπει να συλληφθούν και να απελαθούν», τόνισε ο Ορμπάν, ο οποίος έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις σκληρές δηλώσεις του για τους λαθρομετανάστες και τον φράκτη από αγκαθωτό συρματόπλεγμα που έχει υψώσει κατά μήκος των νότιων συνόρων της Ουγγαρίας, καθώς και με το δημοψήφισμα που έχει προκηρύξει για τις 2 Οκτωβρίου εναντίον των υποχρεωτικών ποσοστώσεων της ΕΕ για την επανεγκατάσταση των προσφύγων.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε μεγάλους προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από την ΕΕ, των οποίων η Ένωση θα εξασφαλίζει την ένοπλη ασφάλεια και την οικονομική υποστήριξη. Όλοι όσοι ήρθαν παράνομα πρέπει να επιστρέψουν εκεί. Εκεί θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο».

Ο Ορμπάν υποστήριξε πως αυτό είναι ένα «σοβαρό ηθικό καθήκον» που αποτελεί τη μόνη εναλλακτική επιλογή στην παραμονή των μεταναστών στην Ευρώπη και την επανεγκατάστασή τους σ’ όλη την ήπειρο, που θα οδηγούσαν στη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων. Οι επανεγκαταστάσεις είναι μάταιες, υποστήριξε επίσης, καθώς αυτοί που θέλουν να πάνε στη Γερμανία θα μεταβούν εκεί μετά την επανεγκατάστασή τους.

«Υπάρχει μόνο μία λύση που ωφελεί όλους, ανάμεσα στους οποίους εμάς που δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη πρόβλημα, επειδή υπερασπίσαμε τον εαυτό μας, και χώρες όπως η Γερμανία, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: Να βγάλουμε (τους λαθρομετανάστες) έξω από την Ένωση».

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ πρέπει να ενισχυθούν για να προληφθεί μια επανάληψη της συρροής λαθρομεταναστών, όπως αυτή που σημειώθηκε το 2015.

Τέλος δήλωσε «τα σύνορα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, διότι μας προστατεύουν. Μερικοί φαντάζονται έναν πλανήτη χωρίς σύνορα … Είμαι ένας απ’ αυτούς που δεν θα ήθελαν να δουν τον πολιτισμό του κόσμου να αλλάζει».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top