Επιστήμες

Παγκόσμιο Ταμείο για το Aids: Συγκέντρωσε 13 δισ δολάρια για την επόμενη τριετία

«Χάρη σ΄ αυτά τα χρήματα θα σώσουμε τη ζωή 8 εκατ. ανθρώπων και θα απαλλάξουμε τον κόσμο από το aids, τη φυματίωση και την ελονοσία» δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

Το ποσό των 13 δισ. δολαρίων για την επόμενη τριετία, κατάφερε να συγκεντρώσει το Παγκόσμιο Ταμείο για το Aids, τη Φυματίωση και την Ελονοσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

«Χάρη σ΄ αυτά τα χρήματα θα σώσουμε τη ζωή 8 εκατ. ανθρώπων και θα απαλλάξουμε τον κόσμο από το aids, τη φυματίωση και την ελονοσία» δήλωσε ο Τριντό, στο περιθώριο της 5ης συνδιάσκεψης για τη χρηματοδότηση του Ταμείου την περίοδο 2017 – 2019.

Στο Ταμείο δεσμεύτηκαν να συνεισφέρουν με 4,3 δισ. δολάρια οι ΗΠΑ, με 1,1 δισ. λίρες η Βρετανία, με 1,08 δισ. ευρώ η Γαλλία, με 800 εκατ. ευρώ η Γερμανία και η Ιαπωνία, ενώ 600 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε πως θα προσφέρει ο Καναδάς.

Ο μεγιστάνας της πληροφορικής και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς (του οποίου το ίδρυμα έχει συνεισφέρει 1,6 δισεκ. δολάρια στο Ταμείο από την ίδρυσή του το 2002) ανακοίνωσε πως θα συμβάλλει με επιπλέον 600 εκατ. δολάρια την επόμενη τριετία.

«Έχουμε να επιτελέσουμε ακόμη πολλή δουλειά για να εκριζώσουμε τούτες τις επιδημίες», δήλωσε ο Γκέιτς, υπενθυμίζοντας πως το Ταμείο έχει συνεισφέρει ώστε να σωθούν πάνω από 20 εκατ. ζωές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top