Ελλάδα

Συνταξιούχοι: Παίρνουμε υπογλώσσια κάθε μήνα για να πάρουμε τις συντάξεις μας

«Μας εχουν στείλει στα τάρταρα πιο κάτω δεν γίνεται» – «Πήγα να δώσω στον εγγονό μου 5€ και και μου είπε δεν θα το πάρω γιατι σας κόψανε τη σύνταξη και δεν έχετε να φάτε».

Συγκεντρωση διαμαρτυριας και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του κτιρίου του ΕΤΕΑ πραγματοποιούν αυτη την ώρα συνταξιούχοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα με την συμπαράσταση εργαζομένων.

Κρατώντας τις αποδείξεις πληρωμής των καταβληθεντων επικουρικών συντάξεων τους οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι δείχνουν οτι η πραγματικότητα απέχει απο τις κυβερνητικές δηλώσεις αφού οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις αγγίζουν και το 50%.

«Μας εχουν στείλει στα τάρταρα πιο κάτω δεν γίνεται, θέλω να στείλω χαιρετίσματα σε κάποια κυρια βουλευτίνα που είπε οτι δεν έκοψε τις συντάξεις, ας έρθει να ρωτήσει εμάς πόσο μας έκοψαν και κάθε πότε μας κόβουν και να στείλουμε χαιρετίσματα στον υπουργό Εργασίας και να του πούμε οτι πριν πάμε στην τράπεζα κάθε τέλος του μήνα πίνουμε υπόγλώσσια γιατι δεν ξέρουμε το μας περιμένει» είπε μεταξύ άλλων η κυρια Ελένη.

«Σε ετήσια βάση μου έκοψαν 12.000 ευρώ το χρόνο. Η επικουρική μου σύνταξη ήταν 600 ευρώ και πήγε στα 320 και προχθές πήρα 180 για όλη αυτήν την ελεεινή κατάσταση για μένα ευθύνεται ο Καμμένος αυτός στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση. Ευτυχώς τα παιδιά μου δεν μου ζητάνε βοήθειες γιατι μου λένε δεν θέλουν λόγω των συνθηκών. Προχθές πήγα να δώσω στον εγγονό μου πέντε ευρώ και μου είπε δεν θα το πάρω γιατι σας κόψανε τη σύνταξη και δεν έχετε να φάτε» είπε συγκινημένος ένας από τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό του Γιώργου Κατρούγκαλου και τις μειώσεις στις συντάξεις τους ενω ταυτόχρονα καταγγέλουν οτι στην τελευταία πληρωμή των επικουρικών τους συντάξεων είδαν μειώσεις που κυμαίνονται απο 30%-50% .

Οι συνταξιούχοι έχουν απλώσει ενα πανό στην κεντρική εισοδο του κτιρίου με κεντρικό σύνθημα «αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων» αλλα ωστόσο επιτρέπουν την εισοδο σε υπαλλήλους και σε πολίτες (ασφαλισμένους) που εξυπηρετούνται κανονικά στο ισόγειο.

«Μου έκοψαν 150 ευρώ αλλά θα σου δείξω το χαρτί της γυναίκας μου που από 588 ευρώ πήγε 186» ανέφερε ο κύριος Λαρεύντιος

«Από 306 επικουρικής ασφάλισης τον προηγούμενο μήνα πήρα 160, τώρα πήρα 89 ευρώ, και θέλω να ρωτήσω, μην τυχόν έχουμε τίποτα εξώγαμα και δεν το ξέρουμε και μας τα παίρνουν έτσι; Και απο 2.500 ευρώ της κύριας μου την πήγαν 1200 ευρώ. Δούλευα διπλοβαρδιες στα εργοστάσια της ΔΕΗ, πρωί απόγευμα, Χριστούγεννα και Πάσχα» λέει ο κύριος Γιώργος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top