Πολιτική

Παπανδρέου για τη δίωξη Σπυρόπουλου: Στήνουν νέο «βρόμικο ’16» -Νηπιαγωγείο το «βρόμικο ’89»

«Το “βρόμικο ’16” που επιχειρείται να στηθεί, κάνει το “βρόμικο ’89” να μοιάζει νηπιαγωγείο. Ουδείς εκβιασμός μπορεί να μας κάμψει», τονίζει το ΚΙΔΗΣΟ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη δίωξη του πρώην διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Το Κίνημα υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός διψάει για την αλήθεια και η κοινωνία χρειάζεται θεσμούς που εγγυώνται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ισονομία ενώ η χώρα έχει ανάγκη από την επανάσταση του αυτονόητου, από την επικράτηση της λογικής στην πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ενημέρωση, την οικονομία.

«Η πρωτοβουλία για τον έλεγχο όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών στελεχών μας βρίσκει σύμφωνους, ώστε να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια στη λειτουργία των κομμάτων, όπως και οποιαδήποτε πρωτοβουλία για όλα τα θέματα, είτε αυτά αφορούν το κυβερνών κόμμα είτε όλα τα κόμματα, αλλά και για τα θέματα που απασχολούν το δημόσιο βίο και τη ζωή των πολιτών.

Η θέση μας ήταν και θα είναι πάντα σαφής και απόλυτη: όλα στο φως, για όλους και για όλα», επισημαίνει το ΚΙΔΗΣΟ και συμπληρώνει ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε το έργο της Δικαιοσύνης να μετατραπεί σε εργαλείο για πολιτικά παίγνια και οι δικαστικοί λειτουργοί σε κυβερνητικό παράρτημα για προφανείς σκοπιμότητες».

Επίσης καθιστά σαφές ότι δεν θα αποδεχθεί την άποψη «όλοι ίδιοι είναι» ούτε τις λογικές συμψηφισμών, καλώντας τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει με γνώμονα τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της, που αμφισβητείται από επιλεκτικές επιλογές.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top