Πολιτική

Παππάς: Αν υπάρξει πρόβλημα με τα πόθεν έσχες τότε θα πάμε στους επιλαχόντες καναλάρχες

Σπίρτζης: Υπήρξαν κανάλια που δεν πήραν τηλεοπτική άδεια αλλά έδειξαν ευπρέπεια.

Με τους επιλαχόντες υπερθεματιστές θα προχωρήσει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με τον έλεγχο των πόθεν έσχες των τεσσάρων που επικράτησαν στη δημοπρασία της προηγούμενης εβδομάδας ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππας. Όπως είπε «έχουμε το απώτατο όριο που ορίζει τις 90 ημέρες αλλά ελπίζω ότι σε συνεννόηση και με τους προσωρινούς υπερθεματιστές θα μπορέσουμε να ορίσουμε και ένα χρονοδογράμμα. Οι καινούργιοι σταθμοί θα πρέπει να είναι σε θέση να προβάλουν προγραμμα την ώρα που θα γίνει το πέρασμα στην καινούργια ημέρα της τηλεόρασης».

Μιλώντας για τη διαδικασία και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο κ. Παππάς έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα εκείνων που πέταξαν στο δρόμο 2.500 εργαζομένους της ΕΡΤ ή που δεν μιλούσαν όταν έκλειναν το ALTER ή η Ελευθεροτυπία.

Η δική μας παρέμβαση είναι η μόνη που βάζει όρια προστασίας στην απασχόληση, συμπλήρωσε ο κ. Παππάς υποστηρίζοντας ότι πάμε σε βιώσιμα σχήματα. Υποστήριξε, δε, ότι «με τις επόμενες παρεμβάσεις θα μπορέσουμε τα οικονομικά των σταθμών να είναι τέτοια ώστε και απασχόληση να δημιουργούν στον οργανισμό τους αλλά και εκτός με παραγωγές και συνεργασίες τους».

Όπως είπε το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν το μόνο που θα μπορούσε να σταματήσει μια φθίνουσα πορεία απασχόλησης στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο δικός μας νόμος θέτει ως κατώτατο όριο τους 400 εργαζόμενους και η μη τήρησή του συνεπάγεται την ανάκληση της άδειας στη 10χρονη ισχύ της, συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας. Όπως είπε τελικά τα νεα κανάλια θα έχουν πολύ περισσότερους από τους 400 εργαζομένους «και θα το δείτε» ενώ αυτή τη στιγμή τα πέντε κανάλια (σ.σ. εξαίρεσε το MEGA) απασχολούν περί τους 2.000 εργαζομένους.

Αποκάλυψε, δε, ότι στις συζητήσεις που προηγήθηκαν της έκδοσης του νόμου «οι ιδιοκτήτες καναλιών είχαν δηλώσει αντίθετοι με τον αριθμό 400 για τους εργαζομένους με το επιχείρημα ότι καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα. Όταν εμείς επιχειρούσαμε να βάλουμε ελάχιστα όρια δεχθήκαμε επιθέσεις ανοίκειες. Είναι σύνηθες όταν θίγονται επιχειρηματικά συμφέροντα, βάζουν ως ασπίδα τους εργαζόμενους».

Κάλεσε, επισης, τη ΝΔ να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. «Στη ΝΔ αισθάνονται ζαλάδα, ελπίζω να νοιώθουν και λίγο ντροπή για αυτά που δεν έκαναν τα προηγούμενα 27 χρόνια. Η “γραμμή” της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη. Αν έρθει ως κυβέρνηση θα κάνει τι; Θα αυξήσει τις άδειες ακόμα και αν το ΕΣΡ έχει διαφορετική άποψη».

Σπίρτζης: Όποιος δεν πλήρώσει θα του αφαιρεθεί η άδεια

Για την από εδώ και πέρα διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ξεκαθαρίζοντας ότι «όποιος δεν πληρώσει θα χάσει την άδειά του, είναι προφανές».

Παράλληλα έκανε λόγο για κανάλια που αν και δεν εξασφάλισαν την πολυπόθητη άδεια «έδειξαν μια ευπρέπεια, σε αντίθεση με άλλα που δεν την έδειξαν ενώ πήραν άδεια», “δείχνοντας” προς την πλευρά του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό «αυθαίρετα» που χρησιμοποίησε η Όλγα Γεροβασίλη για τα υπάρχοντα κανάλια, ο υπουργός Υποδομών διερωτήθηκε: Γιατί δεν είναι αυθαίρετα;. «Με το ίδιο σκεπτικό τα παράνομα ξενοδοχεία, και τα ιατρεία που λειτουργούν χωρίς γιατρούς θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν» είπε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας.

Επανέλαβε, επίσης, την προειδοποίησή του προς τη Digea ότι θα έχει συνέπειες αν δεν εφαρμόσει το νόμο. «Είναι δυνατόν να αφήσει μη αδειοδοτούμενους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά το μέλλον των εργαζομένων στα κανάλια που δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια υποστήριξε ότι «δε θα χαθούν θέσεις εργασίας τονίζοντας» ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν ενώ υπερασπίστηκε και τον κουμπάρο του, κύριο Καλογρίτσα, λέγοντας ότι δεν έχει ευνοηθεί στις εργολαβίες που έχει πάρει η εταιρία του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top