Ελλάδα

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΒΕΛΙΟΥ! «Ποιος τον βοήθησε να φύγει από τη ζωή;»

Προκαταρκτική εξέταση για το αν κάποιος βοήθησε παράνομα τον γνωστό δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή καταφεύγοντας στη λύση της «μη υποβοηθούμενης αυτοκτονίας», στο σπίτι του στο Γέρακα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, στο οποίο γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, σε σύριγγα με δηλητήριο και γιατρό πρόθυμο να συνδράμει στην επιθυμία του δημοσιογράφουνα φύγει από τη ζωή «εν ειρήνη και εν συνειδήσει».

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποιος να βοήθησε τον δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρήθηκε από τον καρκίνο που τον κατέβαλε σωματικά και είχε δηλώσει δημόσια πως επιθυμούσε να κάνει ο ίδιος ευθανασία προτού τον συνθλίψει κυριολεκτικά η ασθένεια.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Βέλιου, πάντως, άνοιξε την συζήτηση για το νομικό καθεστώς τηςαπαγόρευσης τηςευθανασίας που ισχύει στη χώρα μας, κάτι που, όπως όλα δείχνουν, θα απασχολήσει και τη δικαιοσύνη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top