Πολιτική

Παρέμβαση Παπανδρέου για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

O πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, παρενέβη με δήλωσή του στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, με αφορμή την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

«Η ανασύνταξη των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι αναγκαία για να δημιουργηθούν θετικές προοπτικές για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα υπάρξει και πάλι μόνον αν εμπνευσθεί και προτείνει ένα ριζοσπαστικό, σαφές, συνεκτικό και καινοτόμο πολιτικό σχέδιο αλλαγών που θα μας βγάλουν από τη σημερινή κρίση, αλλαγών που θα αναμορφώσουν το ελληνικό κράτος, την ελληνική οικονομία και το πολιτικό σύστημα», τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Σημείωσε πως είχε επισημάνει εγκαίρως τις αδυναμίες του εγχειρήματος ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. «Το εγχείρημα αυτό είναι πολυσύνθετο, επίπονο. Η επιτυχία του προϋποθέτει σοβαρότητα, ειλικρινείς προθέσεις, διαυγείς στόχους και διαφανείς διαδικασίες», τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Υπογράμμισε ότι η δημιουργία μίας νέας, μεγάλης και σύγχρονης «προοδευτικής» παράταξης πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει ευκαιριακούς υπολογισμούς και υποταγή του συλλογικού συμφέροντος σε ατομικές επιδιώξεις ή τακτικές.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύεται ότι το ΚΙΔΗΣΟ προσέρχεται στον διεξαγόμενο διάλογο με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, καταθέτοντας τις επόμενες ημέρες τις αρχές, τις ιδέες και το πολιτικό πλαίσιο για μία συμφωνία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top