Ελλάδα

Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το έλλειμμα του 2009

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με το έλλειμμα του 2009. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και με έγγραφο της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί να ερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός απέστειλε στον Προϊστάμενό της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας με τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά», με ημερομηνία 29 Αυγούστου, και ένα ακόμα με τίτλο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά- η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες» με ημερομηνία 31 Αυγούστου του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες αναιρέθηκε η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ως προς την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009 για την οποία τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top