Πολιτική

Παυλόπουλος προς Παππά: Αποστολή μου να θυμίζω την αντικειμενική και με ίσους όρους ενημέρωση

Τετ α τετ είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος με τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο Νίκος Παππας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

«Διαδικασία πρότυπο» την χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς σημειώνοντας πως είναι ένα «θετικό μήνυμα μια ισορροπία πείρας και φρεσκάδας για ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που αξίζει στον ελληνικό λαό». «Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμβάλλουμε να συγκροτήσουμε μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με την σειρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε πως «Το θέμα της αδειοδότησης δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του προέδρου της δημοκραστίας, ωστόσο μου ανήκει η αποστολή να θυμίζω την αντικειμενική και με ίσους όρους ενημέρωση».

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο αξίζει ο ελληνικός λαός, ένα τοπίο που θα βασίζεται στην ισορροπία πείρας και φρεσκάδας. Είναι μια πρωτοβουλία, όπως σημείωσε, που είχε καθυστερήσει αλλά σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, είναι ώρα όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού να συμβάλουν στη συγκρότηση μιας ισχυρής ρυθμιστικής αρχής, η οποία θα είναι άγρυπνος φρουρός του επιπέδου και της ποιότητας που οφείλουμε, ως Πολιτεία, να διασφαλίσουμε για τους Ελληνες. Όσον αφορά το ζητημα του τιμήματος, τόνισε ότι «όλους μας εξέπληξε θετικά».

Τέλος, τόνισε ότι το ζήτημα της τηλεόρασης δεν είναι στενά επιχειρηματικό αλλά από αυτή τη δραστηριότητα απορρέουν πάρα πολύ μεγάλες ευθύνες.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον υπουργό για την ενημέρωση, υπενθύμισε το Σύνταγμα στο άρθο 15 παρ. 2, που κάνει λόγο για αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων καθώς και προϊόντων λόγου και τέχνης. Υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, όπως απαιτεί η κοινωνική αποστολή των ΜΜΕ.

Επίσης έκανε λόγο για το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου, την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας. Αυτοί είναι οι κανόνες που ορίζει το Σύνταγμα, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή ο καθένας που αναλαμβάνει αυτή τη μεγάλη αποστολή θα πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top