Διεθνή

Ποια θα ήταν η περιουσία του Εσκομπάρ αν ζούσε σήμερα -Τι θα μπορούσε να αγοράσει

Με αφορμή την προβολή της ταινίας «The Infiltrator» στις κινηματογραφικές αίθουσες, η Warner Bros έφτιαξε ένα γράφημα για να δείξει πόσο πλούσιος θα ήταν σήμερα ο Πάμπλο Εσκομπάρ, αν ζούσε.

Το «The Infiltrator», με πρωταγωνιστή τον Bryan Cranston, από το Breaking Bad, εξιστορεί το πως ένας μυστικός πράκτορας διείσδυσε στον κόσμο των ναρκωτικών και συγκεκριμένα στο δίκτυο του βαρώνου Pablo Escobar, υποδυόμενος έναν κομψό επιχειρηματία με ειδικότητα στο ξέπλυμα χρήματος.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών που έζησε ποτέ στη γη, κατάφερε να χτίσει μια αμύθητη περιουσία εις βάρος των φτωχών και της κυβέρνησης της χώρας του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1989 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes, ως ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Εκτιμάται πως το 1980 το καρτέλ εξήγαγε το 80% της κοκαΐνης που εισερχόταν στην αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, κάθε μήνα τουλάχιστον 70 τόννοι κοκαΐνης περνούσαν από τα σύνορα του Μεξικό και την Καραϊβική στις ΗΠΑ.

infiltrator_big2-1

Πόσο πλούσιος θα ήταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ αν ήταν ζωντανός

Ο αρχηγός του Καρτέλ του Μεδεγίν θα ήταν σήμερα ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 48.5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Σύμφωνα με το γράφημα, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να παρέχει σε κάθε πολίτη της Κολομβία, κάθε χρόνο(!), βοήθημα 728 δολαρίων, με τα κέρδη του να ξεπερνάνε κατά πολύ αυτά από το εμπόριο καφέ, που είναι η κύρια δραστηριότητα της χώρας.

Ο Εσκομπάρ με τα 48,5 δισ δολάρια θα μπορούσε να αγοράσει τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ιδέες όπως το Twitter και το Pinterest.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top