Πολιτική

Ποινική δίωξη στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο για δάνειο του ΠΑΣΟΚ

H προκαταρκτική εξέταση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ολοκληρώθηκε με την άσκηση κακουργηματικών ποινικών διώξεων κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ο πρώην υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος, ήταν ο μόνος που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το χρέος των 140 εκατ. ευρώ που φαίνεται να δημιουργήθηκε από το 2004 έως το 2012 και να διογκώθηκε -αδικαιολόγητα- επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

Η δίωξη έχει διπλό σκέλος κι αφενός αφορά τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είχαν βρεθεί στα ταμεία του κόμματος χωρίς παραστατικά, αφετέρου το γεγονός ότι δόθηκε ως εγγύηση η κρατική επιχορήγηση παράλληλα σε 4 τράπεζες για να δοθούν στο ΠΑΣΟΚ δάνεια.

Η απιστία συνίσταται στην κακοδιαχείριση των 15 εκατ. ευρώ που φαίνεται να υπήρχαν σε μετρητά στο χρηματοκιβώτιο του κινήματος την περίοδο 2007-2009.

Σχετικά με το αδίκημα της απάτης, αυτό αφορά τη σύναψη δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ από την τράπεζα ΑΤΤΙΚΗΣ το 2010, με εγγύηση τη μελλοντική κρατική επιχορήγηση υποσχόμενος ότι δεν έχει δοθεί άλλου, ενώ στη πραγματικότητα είχε ήδη εκχωρηθεί σε άλλες τρεις τράπεζες για δάνεια που υπέρ κάλυπταν το ποσό της επιχορήγησης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top