Ελλάδα

ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΑΕΡΑ; Το κρίσιμο ερώτημα στον Παππά που έμεινε αναπάντητο

Παραμένουν τα ισχυρά ερωτήματα για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, καθώς δεν γίναμε σοφότεροι από όσα είπε ο υπουργός Επικρατείας κος Παππάς κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, παρά τις σκληρές και πιεστικές ερωτήσεις του Νίκου Χατζηνικολάου στον real fm.

Έτσι, παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η κυβέρνηση έχει ελέγξει το πόθεν έσχες των υπερθεματιστών και εάν μπορεί να τεκμηριώσει ότι έχουν πράγματι τα χρήματα για το σύνολο του ποσού που υπερθεμάτισαν αλλά και εάν διαθέτουν το επιπλέον ποσό για να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν ένα σταθμό. Ο κος Παππάς στην ερώτηση του κου Χατζηνικολάου αναφορικά με το πόθεν έσχες είπε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν υπάρχουν τα χρήματα για την πρώτη δόση και φυσικά απέφυγε να απαντήσει στο αίτημα του κου Μαρινάκη που ζήτησε να εξεταστεί συνολικά το πόθεν έσχες. Το χαρακτήρισε μάλιστα ως κίνηση τακτικής των διαφόρων παικτών. Το ερώτημα όμως παραμένει όπως και αυτό που επισήμανε ο έγκριτος δημοσιογράφος εάν τελικά πρόκειται για φωτογραφική διάταξη.

Και φυσικά με βάση όσα ακούγονται και λέγονται πολλοί αναρωτιούνται εάν ο κος Καλογρίτσας, ένας από τους υπερθεματιστές όπου ψιθυρίζεται στην αγορά ότι δεν έχει το εύρος της οικονομικής επιφάνειας για να φτιάξει σταθμό και ότι ψάχνει να βρει συνέργειες για την μεταπώληση της άδειας, ήθελε πραγματικά να γίνει ο ίδιος καναλάρχης.

Δικαιολογημένα επίσης βάσει αυτών, κάποιοι κάνουν λόγο ότι πιθανόν λειτούργησε όπως παγίως λειτουργούν οι εργολάβοι, όπου παίρνουν ένα έργο και στη συνέχεια το μεταπωλούν για να αποκομίσουν ως μεταπράτες κέρδος, χωρίς στην ουσία να φτιάξουν και να δημιουργήσουν κάτι συγκεκριμένο.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα ερωτήματα αναφορικά με το ρόλο και την τακτική του κου Σαββίδη, ο οποίος όπως είναι γνωστό κατά την αποχώρησή του από τη διαδικασία είπε ότι ο ίδιος έκανε τη δουλειά του, ότι ήθελε να ανεβάσει το τίμημα και μάλιστα ότι αισθάνεται δυσαρεστημένος που ο κος Αλαφούζος δεν πλήρωσε περισσότερα. Τα ερωτήματα αυτά έχει θέσει στη δικαιοδοσία της δικαιοσύνης ο Alpha, ο οποίος σήμερα έκανε και επίσημα μήνυση στον κο Σαββίδη για απάτη. Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας – μετά από αίτημα του δημοσίου – ανακάλεσε την εντολή χορήγησης των βίντεο από την Γ.Γ.Ε που είχε δώσει μόλις χθες, με το σκεπτικό ότι πρέπει να αφαιρεθούν τα προσωπικά δεδομένα. Αυτό είναι απορίας άξιο, δεδομένου ότι οι μετέχοντες στο διαγωνισμό ήξεραν ότι οι κινήσεις τους βιντεοσκοπούνται. Άρα για ποια προσωπικά δεδομένα μιλάμε; Εξάλλου οι κάμερες βιντεοσκοπούσαν αποκλειστικά και μόνο τους χώρους που εξελισσόταν η διαδικασία.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top