Πολιτική

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ γίνονται… ένα -Σε τρεις μήνες εκλέγεται νέα ηγεσία

Άνοιξε ο δρόμος για τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού φορέα στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, μετά από τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή αντιπροσωπείες του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Δημήτρης Τσιόδρας και Παναγιώτης Αβραμίδης, οι οποίοι φαίνεται πως συμφώνησαν σε όλα τα σημεία των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσεις εντός του επόμενου τριμήνου και μέχρι το τέλος του έτους να έχει εκλεγεί με ανοιχτή ψηφοφορία η ηγεσία του νέου φορέα, που θα τον οδηγήσει στο ιδρυτικό του συνέδριο στις αρχές του 2017.

Τεχνικές και οργανωτικές λεπτομέρειες για την ψηφοφορία του νέου αρχηγού πρόκειται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση των δύο πλευρών εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσον καταλήξουν, θα ορισθεί το ραντεβού της Φ.Γεννηματά και του Στ. Θεοδωράκη για να επικυρώσουν τα συμφωνηθέντα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και μιλώντας για τη δημιουργία του νέου σχήματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε «Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και τολμηρό. Να νικήσουμε τους λαϊκιστές και τους παλαιοκομματικούς που λυμαίνονται τη χώρα, όχι μόνο τώρα αλλά για δεκαετίες. Αν όλοι οι εκσυγχρονιστές αποφασίσουμε να μπούμε σε αυτή τη μάχη, τότε ναι θα είμαι και εγώ εκεί».

Ήταν όμως κατηγορηματικός ότι η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με το Ποτάμι δεν είναι αρκετή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική. Οι νέοι μας που απέχουν. Οι πολίτες που δυσανασχετούν με τους κομματικούς μηχανισμούς εξουσίας. Μερικοί βολεύονται με το άθροισμα ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι. Εμείς όχι. Το θέμα εν ολίγοις είναι να σηκώσουμε τον κόσμο από το καναπέ του. Γι’ αυτό προσπαθεί το Ποτάμι και οι σύμμαχοι του. Μεθοδικά, ψύχραιμα και χωρίς επικοινωνιακές παράτες».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top