Πολιτική

Ποτάμι κατά Γεννηματά: Πίστεψε ότι θα κληρονομήσει και εμάς – Θέλει συνεργασία με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ»

Προσωπική επίθεση από τον Γραμματέα Οργανωτικού στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Την κατηγορεί ότι δεν θέλει ανοιχτές διαδικασίες.

Με μια σκληρή δήλωση του γραμματέα Οργανωτικού του Ποταμιού απαντά το κόμμα της Σεβαστουπόλεως στις τελευταίες δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά σχετικά με την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου κεντροαριστερού πόλου.

Ο Παντελής Αβραμίδης επιτίθεται προσωπικά στην κυριά Γεννηματά γράφοντας ότι «κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι» κατηγορώντας την ότι δεν θέλει την «ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση».

Στην ίδια ανακοίνωση το στέλεχος του Ποταμιού κατηγορεί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «κόντρα στη διάθεση των περισσότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – προσδοκούν συνεργασίες με τον “καλό ΣΥΡΙΖΑ”».

«Όσοι τορπιλίζουν το διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι» καταλήγει στη δήλωση του ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η δήλωση του Παντελή Αβραμίδη έχει ως εξής:

Για να μην παραφρονήσουμε εντελώς! Το Ποτάμι χθες επανέλαβε δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο «ναι! πάμε για ένα νέο Κίνημα». Όχι με στημένες κάλπες, όχι με σημαδεμένα χαρτιά αλλά με ανοιχτές διαδικασίες. Και επειδή η κυρία Γεννηματά αρέσκεται στις αναβολές, προτείναμε να ξεκινήσει η διαδικασία με κοινή συνέντευξη τύπου την εβδομάδα 19 με 24 Σεπτεμβρίου. Τι πιο σαφές; Προφανώς όμως η κυρία Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι. Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μια ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση.

Μια ανοιχτή διαδικασία σαν και αυτή που προτείνει το Ποτάμι, θα είναι το έναυσμα για να επιστρέψουν στη δράση δυνάμεις που δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον παλαιοκομματισμό και τη μιζέρια.

Όπως φάνηκε και από την αρχική αμφίσημη συμπεριφορά της στον εκλογικό νόμο και με τις κατά καιρούς δηλώσεις της, η κυρία Γεννηματά και κάποιοι σύμβουλοί της – κόντρα στη διάθεση των περισσότερων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – προσδοκούν συνεργασίες με τον «καλό ΣΥΡΙΖΑ». Και ενοχλήθηκαν που στην ανοιχτή επιστολή μας ήμασταν ξεκάθαροι. Το νέο Κίνημα πρέπει να κινηθεί μακριά από συντηρητικούς και λαϊκιστές. Η κυβερνητική συνεργασία με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι επιλογή για τους πολίτες που πιστεύουν στον προοδευτικό εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις. Όμως όλα αυτά και άλλα πολλά μπορούν να συζητηθούν στην «προεκλογική περίοδο» για την εκλογή του νέου αρχηγού και να αποφασιστούν από το συνέδριο που θα συγκληθεί. Όσοι τορπιλίζουν το διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος παραμένουν στο τραπέζι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top