Ελλάδα

Προσωρινή κράτηση Μαρινάκη προτείνει ο εισαγγελέας

Την προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.

Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης».

Επίσης, φέρεται να εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, να διατάξει την προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη, καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας, που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.

Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στον Βαγγέλη Μαρινάκη είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Μεταξύ των όρων αυτών ήταν και η μη ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, και στην εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνεται η προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη, καθώς ο προσφάτως προσωρινός υπερθεματιστής τηλεοπτικής άδειας, παραβίασε τον συγκεκριμένο όρο.

Μετά την πολύωρη απολογία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, ενώ πέραν της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και του είχε επιβληθεί και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top