Ελλάδα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK: Δήθεν θάνατος του Μπραντ Πιτ που κάνει τον γύρο του κόσμου

Η πιο πρόσφατη έκδοση της απάτης διαδίδει στο Facebook ψεύτικες εικόνες από το κανάλι «Fox».

Μια νέα απάτη του διαδικτύου φαίνεται πως έκανε την εμφάνιση της, η οποία διαδίδει φήμες σχετικά με υποτιθέμενους θανάτους διάσημων ανθρώπων, προκειμένου να «κλέψει» τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Η πιο πρόσφατη έκδοση της απάτης διαδίδει στο Facebook ψεύτικες εικόνες από το έγκριτο κανάλι «Fox», «αποκαλύπτοντας» πως ο ηθοποιός Μπραντ Πιτ είναι νεκρός, προκειμένου οι χρήστες της σελίδας να μπουν να διαβάσουν τη σοκαριστική είδηση.

ΚαταγραφήΚαταγραφή

Στη συνέχεια, ζητούνται τα προσωπικά στοιχεία του εκάστοτε χρήστη ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στην είδηση, ενώ στην πραγματικότητα εγκαθίσταται ιός στο λογισμικό του κάθε χρήστη.

Εξαιτίας της τεράστιας δημοσιότητας που έχει συγκεντρώσει ο πρόσφατος χωρισμός του 52χρονου ηθοποιού από την Αντζελίνα Τζολί, η απάτη έκανε πολύ γρήγορα τον γύρο του κόσμου, με τον ιό να εγκαθίσταται σε πληθώρα συσκευών, δίνοντας έτσι πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία πολλών χρηστών.

Η ίδια απάτη στο παρελθόν έχει διαδώσει ψεύτικες φήμες σχετικά με υποτιθέμενο θάνατο πολλών άλλων διασημοτήτων, όπως ο Βιν Ντίζελ, ο Νίκολας Κέιτζ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε. Μάλιστα, πριν μόλις έναν μήνα κυκλοφόρησε από την ίδια πηγή η φήμη για θάνατο της Αντζελίνα Τζολί.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top