Ελλάδα

Κως: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν -Στο βόθρο και στο χωράφι με τη συκιά στρέφονται οι ερευνητές

Μετά την απρόσμενη εξέλιξη που σημειώθηκε την Παρασκευή, στο σημείο όπου οι Αρχές αναζητούν ίχνη του μικρού Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, με την ανακρίτρια να αποφασίζει την διακοπή των ερευνών και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού να βάζει «μπλόκο» ανασκαφή οι έρευνες στρέφονται αλλού.

Από τη στιγμή που βρέθηκε το νεκροταφείο ο χώρος θεωρείται αρχαιολογικός και δεν επιτρέπονται ανασκαφές σε μεγαλύτερο βάθος οι Βρετανοί ερευνητές στρέφουν πλέον αλλού τις έρευνές τους, πάντα στο ίδιο χωράφι. Συγκεκριμένα, επικεντρώνονται σε έναν βόθρο, όπου μάλιστα ειδικοί με λευκές στολές και αναπνευστήρες για να προστατευτούν από τη μυρωδιά κατέβηκαν για να τον ερευνήσουν και να συλλέξουν υλικό προκειμένου να το στείλουν στα εξειδικευμένα εργαστήριά τους.

Εκτός από τη δεξαμενή αποβλήτων, οι έρευνες εστιάζονται όπου βρίσκεται μια συκιά, η οποία φυτεύτηκε μετά την εξαφάνιση του Μπεν, το καλοκαίρι του 1991.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου στο οποίο γίνονται οι έρευνες προσήλθε στο σημείο μαζί με τον δικηγόρο του και δήλωσε ότι υπάρχουν διάφορα «θέματα» όσον αφορά τη συνέχιση της επιχείρησης της αστυνομίας.

benbloko2

Μάλιστα, ο δικηγόρος ζήτησε από τους αστυνομικούς να σταματήσουν να σκάβουν. Οπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της Daily Mirror στο νησί, Andy Lines, ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς τού είπε ότι θα αναζητήσει κάποια «δικαστική Αρχή» σε περίπτωση που δεν του επιτραπεί να συνεχίσει την προσπάθειά του.

Σύμφωνα επίσης με τον Andy Lines, ο δικηγόρος τού εξέφρασε τις «σοβαρές ανησυχίες του» για την κλίμακα των ερευνών, εννοώντας το πόσο βαθιά σκάβουν και σε πόσα σημεία οι αστυνομικοί. Από την πλευρά του, ο Τζον Κάζινς επιμένει ότι οι αστυνομικοί «θα παλέψουν για το δικαίωμά τους να σκάψουν στην περιοχή», ανεξαρτήτως από τις «ανησυχίες» του ιδιοκτήτη.

Οπως αναφέρει και ένας δεύτερος δημοσιογράφος της Daily Μirror που βρίσκεται στην Κω, ο Martin Bagot, ο ιδιοκτήτης φοβάται ότι μετά την ανακάλυψη του νεκροταφείου το οικόπεδό του θα ανασκαφεί σε όλη του την έκταση. Ανησυχεί, δηλαδή, ότι η έκτασή του θα καταστραφεί ως αγρόκτημα αν κηρυχθεί χώρος αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

«Αυτή είναι η μόνη γη που έχω και έτσι είπα στους αστυνομικούς να σταματήσουν να σκάβουν», δήλωσε στον Αγγλο δημοσιογράφο ο ιδιοκτήτης του χωραφιού.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, η ανακρίτρια, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, αποφάσισε τη διακοπή των ερευνών. Αιτία; Η ανακάλυψη ρωμαϊκών τάφων στο χωράφι όπου πραγματοποιούνται ανασκαφές από την βρετανική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό κλιμάκιο των αστυνομικών κατά τις ανασκαφές που έκανε χθες, Πέμπτη, εντόπισε ένα αρχαίο νεκροταφείο, 4 με 5 τάφων, ηλικίας από 1.500 έως 2.000 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Sun, οι ερευνητές εντόπισαν πέντε σκελετούς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top