Πολιτική

Βούλτεψη: Σκοπός της κυβέρνησης ήταν να μην συσταθεί το ΕΣΡ για να κάνει ο υπουργός τον καναλάρχη

«Η ΝΔ αυτό που ήθελε πάντα είναι αυτά τα ζητήματα ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο, η ανεξάρτητη αρχή που ασχολείται με ζητήματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ότι δεν συναίνεσε η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Εμείς ζητήσαμε, το 2014 που ήμουν αρμόδια υπουργός, να συσταθεί το ΕΣΡ, ζητώντας τους να προτείνουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να ψηφιστούν και εκείνοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προτείνουν κανέναν», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη και επισήμανε:

«Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην συσταθεί το ΕΣΡ. Σκοπός τους ήταν να μην συσταθεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορεί ο υπουργός να κάνει τον καναλάρχη».

«Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε μαύρο. Με τα παραμύθια που λένε για τα μαύρα θα αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι διάδοχοι των διδακτορικών καθεστώτων που πέρασαν ποτέ από την χώρα και από αλλού», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι οι κινήσεις των κυβερνούντων «να περιορίζουν τα ΜΜΕ και οι δηλώσεις τους θυμίζουν την περίοδο της δικτατορίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε ακροδεξιό παραλήρημα η Βούλτεψη

«Ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας για την επικράτηση της νομιμότητας στον χώρο της τηλεόρασης και η αγωνιώδης προσπάθειά της να στηρίξει το σύστημα της διαπλοκής, που τόσα χρόνια έτρεφε, έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα, η κ. Βούλτεψη, όχι μόνο συνέκρινε την εκλεγμένη, δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με τη Χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό, μέσω του (ψευτο)Δημοψηφίσματος !

Δεν περιμέναμε η κ.Βούλτεψη να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικού ξεπεσμού, παραχάραξης της Ιστορίας και ακροδεξιού παραληρήματος. Αναμένουμε από τον αρχηγό της ΝΔ να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έστω και για να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις της κ.Βούλτεψη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top