Πολιτική

Spiegel: Πλησιάζει η συντριβή του Τσίπρα

Η ελληνική κυβέρνηση πιστώνεται την σκληρή λιτότητα που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες στη χώρα. Η δημοτικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα αλλά και του αριστερού κόμματός του, ΣΥΡΙΖΑ, ολισθαίνουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και δημοσιεύει εκτός από το περιοδικό Spiegel και το Γερμανικό Πρακτορείο δείχνουν ότι, οι υποστηρικτές του Αλέξη Τσίπρα έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου το 2015.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσπάσει ποσοστό 35,5% τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ σήμερα έχει αποδυναμωθεί φθάνοντας το 17,5 %», γράφει το περιοδικό και προσθέτει:
«Από την ταλαιπωρημένη διάθεσή του επωφεληθεί το κόμμα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία. Αν οι Έλληνες ψήφιζαν σήμερα θα επέλεγαν με ποσοστό 27,5% τη Ν.Δ θα και θα ήταν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη.. Στην τρίτη θέση, έρχεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%».

Το επίμαχο δημοσίευμα γράφει επίσης πως το 18,5% των ερωτηθέντων είναι αναποφάσιστο. Επιπλέον, το 81% υποστήριξε ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος οικονομική και πολιτική κατεύθυνση ενώ το 85,5% εκφράζει δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο του Αλέξη Τσίπρα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top