Οικονομία

Στο βρόντο η φοροκαταιγίδα, λόγω της σπατάλης στο Δημόσιο!

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις ετήσιες δαπάνες του Δημοσίου – Η μέση μισθολογική δαπάνη όλο και αυξάνεται.

Πολύ υψηλές είναι οι ετήσιες δαπάνες του ελληνικού Δημοσίου όπως αποκαλύπτεται από έκθεση που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση, την οποία αποκαλύπτει το capital.gr κάνει λόγο για δαπάνες περίπου στο 55% του ΑΕΠ. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο Γαλλία και Φινλανδία έχουν υψηλότερες!

Και είναι ενδεικτικό πως την ώρα που η φορολαίλαπα σαρώνει μισθωτούς και συνταξιούχους τα στοιχεία για τη μέση μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου δείχνουν ότι αυτή αυξάνεται κατά 1,5%! Εν ολίγοις πηγαίνει στο βρόντο, λόγω της μεγάλης σπατάλης στο Δημόσιο που ακόμα δεν έχει «τιθασευτεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα των δαπανών τέθηκε επί τάπητος σήμερα στον γύρο των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους δανειστές.

Οπως γράφει το capital.gr η «επισκόπηση δαπανών» που γίνεται με βρετανική τεχνική βοήθεια, και ξεκινά πιλοτικά από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού.

Ο κ. Χουλιαράκης είχε δηλώσει τον Ιούλιο στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού της Βουλής ότι είναι στόχος της κυβέρνησης να μειωθούν οι φόροι μέσω της επισκόπησης των δημοσίων δαπανών κωδικό-κωδικό. «Από τα αυξημένα έσοδα και την εξοικονόμηση πόρων θα προκύψουν φοροαπαλλαγές» είχε δεσμευτεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top