Επιστήμες

Στοιχεία-σοκ: 3.245 Έλληνες ετησίως με καρκίνο του προστάτη – Το 56% πεθαίνει

Είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος, με την «πρωτιά» της εμφάνισης να ανήκει στον καρκίνο του πνεύμονα.

Σε μάστιγα για τους Έλληνες μετατρέπεται ο καρκίνος του προστάτη. Είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος, με την «πρωτιά» της εμφάνισης να ανήκει στον καρκίνο του πνεύμονα.

Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περί τους 3.245 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, ενώ η νόσος είναι θανατηφόρος για περισσότερους από τους μισούς (ποσοστό 56%).

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων αλλά και των θυμάτων θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά, εάν οι άνδρες ήταν τυπικοί σε ό,τι αφορά τον προληπτικό έλεγχο του προστάτη τους.

Με στόχο να ενισχύσει την πρόληψη η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε) διοργανώνει και φέτος, από 19 έως 23 Σεπτεμβρίου εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του προστάτη, προτείνοντας σε όλους τους Έλληνες άνω των 50 ετών ή άνω των 40 ετών και με συγγενή με καρκίνο του προστάτη, να συμμετέχουν στην πρωτοποριακή και ολοκληρωμένη δράση προληπτικού ελέγχου για τη συγκεκριμένη νόσο.

Η δράση περιλαμβάνει ενημερωτική καμπάνια στους κεντρικούς σταθμούς του ΜΕΤΡΟ με την οποία θα ενημερωθεί το κοινό για την σημασία και την αναγκαιότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου. Επιπλέον, ενημερωτικές αφίσες, θα υπάρχουν στα νοσοκομεία ενημερώνοντας για την εβδομάδα δωρεάν κλινικής εξέτασης. Τέλος, ενημερωτικά έντυπα για τη νόσο και την πρόληψή της, θα μοιράζονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

 

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top