Ελλάδα

Δίκη Χ.Α.: Στροφή 180 μοιρών από μάρτυρα για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων

Στροφή 180 μοιρών από τα όσα είχε καταθέσει στο στάδιο της ανάκρισης για τις συνθήκες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα, έκανε σήμερα στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας Κ. Τατσιόπουλος.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας – γείτονας των Αιγύπτιων ψαράδων που δέχθηκαν την επίθεση – αρχικά είχε μιλήσει για 40 άτομα με λοστούς και ρόπαλα και τα οποία είχαν αποχωρήσει από το σημείο της επίθεσης με συντονισμένες κινήσεις. Ωστόσο, σήμερα στο ακροατήριο έκανε λόγο «10 πιτσιρικάδες, περίπου 22 ετών…».

«Δ εν ξέρω. Δεν θυμάμαι. Μπορεί να το είδα. Ηταν καμιά 10αριά άτομα στη γωνία. Σε περίπου δέκα δευτερόλεπτα φύγανε. Εκείνη την ώρα μπορεί να είπα ότι κάτι έκαναν. Μπορεί να ήταν και άλλοι αυτοί που τα έσπασαν», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Πρόεδρος: Και τα 30 άτομα που είχατε πει;

Μαρτυρας: Εντάξει τώρα. Ηταν 10 – 15 άτομα. Μπορεί να ήταν 30, μπορεί 15 ήμουν και κουρασμένος εκείνο το βράδυ.

Πρόεδρος: Είπατε και για άλλα 10 άτομα που βγήκαν απο το σπίτι και όλοι μαζί, 40 άτομα, να φεύγουν.

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι να βγήκαν άλλοι. Εντάξει τώρα… 40 άτομα… Μπορεί να έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Διαφέρει το 10 με το 40… Μιλήσατε και για ρόπαλα και λοστούς..

Μάρτυρας: Δεν είδα τίποτα τέτοιο. Οχι, όχι.

«Φτάσαμε στο σπίτι για να δούμε τι έγινε. Δεν πήγα κοντά. Εγώ δουλεύω, φοβήθηκαν να πάω. Είχαν κάτι ζημιές στο σπίτι. Είδα πέτρες στο πάτωμα. Δεν μπήκα μέσα. Ειδα τα δύο παιδιά να κουβαλάνε έναν τρίτο Αιγύπτιο που ήταν χτυπημένος> είπε ο μάρτυρας για την επίθεση και συνέχισε: <Τον έβγαζαν από το σπίτι για να τον βάλουν στο ασθενοφόρο. Τον κρατουσαν από τους όμως. Ηταν λιπόθυμος. Ηταν χτυπημένος στο πρόσωπο. Εσταζαν τα αίματα από το σαγόνι του…».

Ο κ. Τατσιόπουλος ανέφερε ότι είχε βγει από το σπίτι του στις 3 το πρωί γιατί είχε ακούσει ένα τζάμι να σπάει. Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Από τη φασαρία βγήκα έξω στην είσοδο, μήπως έσπασαν κανένα αυτοκίνητο. Και οι υπόλοιποι γείτονες βγήκαν να δουν τί γίνεται. Είδαμε ένα τσούρμο, το σημείο σκοτεινό, δεν έχει φώτα στις κολώνες…Δεν είδα κάτι. 50 μέτρα μέσα στο σκοτάδι. Τί να δω; Υπάρχουν κολώνες, αλλά δεν έχει φωτισμό. Περνάνε τα πιτσιρίκια και τα σπάνε».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του στο δικαστήριο, ο μάρτυρας κατέθεσε: «Είδα διάφορους στην γωνία. Καμιά δεκαριά άτομα στο δρόμο. Για 10 δευτερόλεπτα τους είδα. Φωνάζανε και μετά έφυγαν. Λογικά κάτι έσπασαν γιατί είχε σπάσει ένα τρίκυκλο που υπήρχε, το είχαν τουμπάρει». Όπως είπε, ο μάρτυρας το ίδιο είχε συμβεί σε ένα βαν. Και τα δύο ανήκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες, που τα χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν εμπόρευμα.

Πρόεδρος: Ακουσατε τα άτομα να λένε κάτι;

Μάρτυρας: Οχι μόνο φωνές άκουσα. Μιλούσαν μεταξύ τους.

Πρόεδρος: Τσακωμός ήταν;

Μάρτυρας: Οχι. Ποιος ξέρει τώρα; Δεν μπορούσα να καταλάβω. Φοβόμουν κιόλας και δεν πλησίασα. Δεν είδα να κρατάνε κάτι στα χέρια.

Πρόεδρος: Περιγράψτε τα..

Μάρτυρας: Δεν μπορώ. Ηταν σκοτάδι. Φορούσαν σκουρα ρούχα… Βερμούδες…

Πρόεδρος: Ηλικίας;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω

Πρόεδρος: Ηλικιωμένοι ήταν;

Μάρτυρας: Όχι. Μάλλον πιτσιρικάδες. Δεν ήταν σωματαράδες. Ηταν αδύνατοι. Μου φάνηκαν 22 περίπου χρόνων. Αδύνατοι με βερμουδες ήταν, πως να τους πεις;

Πρόεδρος: Και φοβηθήκατε τους πιτσιρικάδες και περιμενατε να φύγουν;

Μάρτυρας: Εκαναν φασαρία

Η ανατροπή της κατάθεσης που είχε δώσει στην ανάκριση από τον μάρτυρα προκάλεσε πάντως την εξής παρατήρηση της προέδρου της έδρας; «Εσείς δεν είστε ο Κωνσταντίνος Τατσιόπουλος; Αυτά που σας διαβάζω, εσείς τα έχετε πει;». Μάλιστα, η πρόεδρος του έδειξε την υπογραφή του σε προηγούμενη κατάθεσή του, ζητώντας να μάθει αν είναι η δική του!
Εισαγγελέας: Φοβόσαστε; Σας έχουν απειλήσει;
Μάρτυρας: όχι

Εισαγγελέας: Ρωτάω γιατι έχετε δώσει δύο περιγραφές και είστε αναλυτικός σε αυτές. Σήμερα λέτε άλλα. Δεν τα επιβεβαιώνετε. Σας βλέπω κάπως διστακτικό, ο τρόπος που καταθέτετε. Ηρθατε να πείτε την αλήθεια εδώ. Είχατε καταθέσει ότι μάλλον ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής…

Μάρτυρας: Μία υπόθεση έκανα… Επειδή ήταν μπουλούκι…

Πάρεδρος: Τα είπατε εσεις αυτά στο παρελθόν; Ναι ή όχι;

Μάρτυρας: ….

Πάρεδρος: Θα απαντήσετε ή η σιωπή σας προς απάντηση μου;

Μάρτυρας: Θα τα παραείπα λίγο…

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top