Διεθνή

Σύρια γέννησε κατά τη διάρκεια πτήσης για Σουηδία

Στην γέννα βοήθησαν οι αεροσυνοδοί, ένας επιβάτης που προσφέρθηκε ως εθελοντής καθώς γνώριζε αραβικά και μια τουρκάλα νοσοκόμα που ήταν επίσης επιβάτις.

Μια γυναίκα από τη Συρία που μαζί με τα τρία παιδιά της ταξίδευε από την Κωνσταντινούπολη προς τη Στοκχόλμη, γέννησε μέσα στο αεροσκάφος, ενώ αυτό πετούσε εντός του Ουκρανικού εναέριου χώρου.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, η γυναίκα και τα παιδιά της επέβαιναν σε αεροσκάφος της ιδιωτικής τουρκικής εταιρίας Pegasus, όταν ένιωσε τους πόνους του τοκετού. Μετά τον αρχικό πανικό μεταξύ των επιβατών οι αεροσυνοδοί μετέφεραν τη γυναίκα στα τελευταία καθίσματα.

Οι πιλότοι εξέτασαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Κιέβου αλλά αποφασίστηκε να συνεχιστεί η πτήση και βεβαίως ο τοκετός στο πίσω μέρος της καμπίνας των επιβατών. Στην γέννα βοήθησαν οι αεροσυνοδοί, ένας επιβάτης που προσφέρθηκε ως εθελοντής καθώς γνώριζε αραβικά και μια τουρκάλα νοσοκόμα που ήταν επίσης επιβάτις.

Οταν στις 00.25 ώρα Σουηδίας η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι, όλοι οι επιβάτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης είχαν ήδη κινητοποιηθεί ασθενοφόρα και ιατρική ομάδα, που μετέφεραν την γυναίκα και το μωρό της σε νοσοκομείο της Σουηδικής πρωτεύουσας, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top