Πολιτική

ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ -ΣΥΡΙΖΑίος: Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις

Δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις, επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι οι μειώσεις που είδαν ορισμένοι συνταξιούχοι δεν αφορούν στις κύριες συντάξεις τους αλλά στις επικουρικές τους και τόνισε ότι αυτές οι μειώσεις αφορούν σε συνταξιούχους οι οποίοι με κύρια και επικουρική ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ.

Παραδέχτηκε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40% για περίπου το 20% των συνταξιούχων. «Τα 1.300 είναι το όριο ασφαλείας», υπογράμμισε. Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις αφορούν στις επικουρικές των λεγόμενων ευγενών ταμείων. Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι πλέον όλοι μπαίνουν στα ίδιο πλαίσιο υπολογισμού, με τη μόνη διαφορά ότι σήμερα υπάρχει δίχτυ προστασίας, «προστατεύονται και οι επικουρικές συντάξεις».

Ο υφυπουργός Εργασίας χαρακτήρισε εύλογες τις αντιδράσεις και τόνισε: «Κι εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την κατάσταση, αλλά είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας ότι θα αγωνισθούμε για καλύτερα. Αν αφήναμε τα πράγματα όπως ήταν, η κατάσταση σήμερα θα ήταν δυσμενέστερη. Εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνική ασφάλιση να είναι προτεραιότητα» και σημείωσε ότι από σήμερα όσοι έχασαν το ΕΚΑΣ ολοκληρωτικά, θα μπορούν να παίρνουν βεβαίωση για πλήρη απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υφυπουργός Εργασίας προέβη και σε μια σημαντική ανακοίνωση καθώς, όπως είπε, αυξάνεται σε πέντε μήνες, από έναν που ίσχυε μέχρι σήμερα, η ασφαλιστική κάλυψη όσων εργαζόμενων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων που θα βρεθούν χωρίς εργασία από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έλαβαν άδεια.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top