Πολιτική

Μουζάλας: Θα κατασκευάσουμε δύο νέα hot spot στη Χίο

Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για τις δυνατότητες ανακούφισης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα της Χίου από την υπερσυγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών εμφανίστηκε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για την Μεταναστευτική Πολιτική, Γιάννης Μουζάλας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη παραδέχθηκε μεταξύ άλλων την δημιουργία δύο νέων κέντρων φιλοξενίας επισημαίνοντας όμως ότι παράλληλα θα κλείσουν οι δομές που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης (Σούδα – Δηπεθε).

«Παραδέχεστε ότι θα γίνουν τρεις οι νόμιμοι χώροι στην Χίο. Φοβόμαστε όμως ότι θα γεμίσουν και αυτοί και θα αναγκαστείτε να ξαναανοίξετε την Σούδα και το Δηπεθε», απάντησε ο κ. Μηταράκης για να προσθέσει «η συμφωνία προέβλεπε ταχύτατη εξέταση αιτήσεων ασύλου. Δεν έχει γίνει. Δώστε μας συγκεκριμένη ημερομηνία».

«Μετέρχεστε το παιχνίδι των ημερομηνιών; Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνίες γιατί είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων», απάντησε ο κ. Μουζάλας για να συμπληρώσει «δεν βάζουμε εμείς νέα βάρη. Τα βάρη μπαίνουν από την κατάσταση».

Ο ίδιος δε, κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να πιέσει τους πρωθυπουργούς της ΕΕ που ανήκουν στην ΕΛΚ να εφαρμόσουν την συμφωνία για το προσφυγικό και να «μην συντάσσεται με όσους στήνουν ομάδες πολιτιφυλακής ή δεν θέλουν τα παιδιά στα σχολεία».

«Εμβολιασμένο το 90% των παιδιών από τη Συρία»

Σχεδόν το 90% των παιδιών που προέρχονται από τη Συρία είναι εμβολιασμένα, δήλωσε επίσης ο Γιάννης Μουζάλας.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός υιοθέτησε την πρόταση του Ε’ Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη να χορηγείται μετά από εξετάσεις βιβλιάριο υγείας σε κάθε προσφυγόπουλο, σημειώνοντας ότι «είναι σωστή και πρέπει να υλοποιηθεί». Προς το παρόν σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα θα δοθεί μία σχετική κάρτα σε αυτά τα παιδιά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top